Pod vape

Een pod vape is een e-sigaret (starterset) die gebruik maakt van pod’s. Een pod is eigenlijk een coil (het verdampertje) en reservoir in één.
Meer info
10 producten

Pod vape

10 producten
Een pod e-sigaret bestaat uit een pod en een batterij. De pod is hetgeen wat gevuld is of wat gevuld moet worden met vloeistof.

De pod is het onderdeel wat zo nu en dan vervangen moet worden, omdat deze slijt of leeg is.

Wat is een pod vape?

Een pod vape is een relatief kleine e-sigaret die bestaat uit een batterij en een pod (vloeistof-reservoir). Door de eenvoud van de apparaten worden pod vape’s veelvuldig gebruikt door beginnende dampers of door mensen die geen ingewikkeld model willen.

De pod vape is een elektronische sigaret die de laatste jaren een flinke opmars heeft gemaakt in de vape markt. Deze opmars is ook te danken aan de groei van Nic Salt (nicotine-zout) liquids, die je steeds vaker terugziet.

De ‘pod’ van een pod vape

Een pod is simpel gezegd een ‘huls’ waar e-liquid in opgeslagen wordt. De pod heeft een capaciteit van maximaal 2ml aan vloeistof waar een coil in verwerkt zit.

De coil in een pod wordt verhit door de power van een batterij waardoor uiteindelijk dampproductie plaatsvindt.

Batterij van een pod vape

De batterij zorgt voor de power waardoor de e-liquid verdampt kan worden. Dit is niet anders dan bij de traditionele e-sigaretten, echter worden diverse pod modellen uitgevoerd met een automatische batterij.

En nu hoor ik je denken, wat is een automatische batterij?
Een automatische batterij is een systeem waarbij de batterij automatisch in werking treedt zodra een hijs wordt genomen. In het batterijgedeelte zit dan een kleine sensor verwerkt die registreert of er lucht wordt aangezogen. 

Naast een automatische batterij worden pod vapes ook uitgevoerd met een ‘standaard’ batterij. Een standaard batterij wordt geactiveerd door het indrukken van de vuurknop. 

Wat zijn de voordelen van een pod vape?

  • Compact van formaat
  • Weinig tot geen kans op lekkages
  • Geschikt voor Nic Salt liquids
  • Geen grote dampproductie
  • Minimaal onderhoud
  • Betaalbaar
  • MTL (mouth-to-lung) inhalatie
  • Duurzaamheid

Compact van formaat

Zoals eerder benoemd zijn pod vapes relatief klein van formaat wat ervoor zorgt dat ze erg gemakkelijk zijn mee te nemen. Zo worden pod vapes gebruikt door mensen die veelvuldig onderweg zijn en door mensen die de e-sigaret in de broekzak willen dragen. 

Weinig tot geen kans op lekkages

Een ander bijkomend voordeel van een pod vape is dat de kans op een lekkage minimaal is. Een pod vape is een zeer gesloten systeem waarbij gebruikt wordt gemaakt van kleine luchtgaatjes. 
Daarnaast wordt er enkel gebruik gemaakt van kunststof onderdelen die in tegenstelling tot glazen clearomizers niet kunnen breken.

Geschikt voor Nic Salt liquids

Pod vapes zijn nagenoeg tegelijk geïntroduceerd met Nic Salt liquids. Nic Salt liquids hebben als eigenschap dat ze met relatief weinig power verhit kunnen worden, dit ligt dan ook in lijn met de eigenschappen van een pod vape.

Geen grote dampproductie

Omdat het formaat van een pod vape relatief compact is en de batterij minder capaciteit biedt is ook de dampproductie een stuk geringer dan bij Sub-Ohm apparaten. 
Dit is dan ook een voordeel voor mensen die een subtiele dampproductie wensen.

Minimaal onderhoud

Een pod vape bestaat veelal uit twee onderdelen namelijk de batterij en de pod. Hierdoor is het toepassen van onderhoud tot een minimum beperkt. Een pod kan in veel gevallen in z’n geheel vervangen worden als de smaak vermindert en het batterij gedeelte heeft naast het opladen geen onderhoud nodig.

Betaalbaar

Een pod vape bestaat uit een paar onderdelen waardoor de productie relatief goedkoop is. Dit zie je dan ook direct terug in de aanschaf van een pod vape. Pod vapes zijn te verkrijgen vanaf €19,95 uitlopend tot €39,95.

MTL (mouth-to-lung) inhalatie

De inhalatie van een pod vape is zeer strict waardoor het wat meer moeite kost om de damp te inhaleren. Deze vorm van inhaleren is erg te vergelijken met het roken van een analoge sigaret. Zodoende worden pod vapes veelvuldig gebruikt door beginnende dampers en ex-rokers.

Duurzaamheid

Vanwege het minimale gebruik van materialen is de levensduur van een pod vape vaak relatief lang en kunnen weinig componenten defect raken.

Pod vape kopen

Een pod vape kopen kan voor velen dampers een uitkomst zijn. Voornamelijk dampers of ex-rokers die een MTL (mouth-to-lung) dampervaring wensen kan een pod vape een zekere optie zijn. 

Mocht je het overwegen om een pod vape aan te schaffen ben je bij Eliquidmania aan het juiste adres. Zo hebben wij diverse gesloten pod vape’s in het assortiment opgenomen. Maar ook het aanbod van open pod vape’s is aanzienlijk gegroeid de afgelopen jaren.

Maar welke pod vape past bij mij?

Het kiezen van de juiste pod vape wordt beïnvloed door een aantal aspecten. Zo is de batterijcapaciteit een van de belangrijkste factoren. 

Er zijn relatief kleine pod vape’s beschikbaar die ideaal zijn voor onderweg die een geringe dampproductie bieden maar ook grotere modellen die meer batterijcapaciteit bieden.

De capaciteit van een batterij wordt altijd uitgedrukt in mAh (milliampère-uur). Des te hoger de waarde hiervan is, des te langer de batterij meegaat gedurende de dag.

Maar er zijn meer verschillen die een keuze van aanschaf kunnen beïnvloeden.
Meer weten over het kopen van een vape? Klik hier!

Verschillen in pod vapes

Waar het voor de reguliere modellen geldt dat er ontzettend veel keuze is geldt dit voor pod vapes ietsje minder. Echter blijven er nog verschillende factoren bestaan wat de keuze kan beïnvloeden voor de aanschaf van een pod vape.

Het voornaamste verschil tussen de pod vapes zit in de pod. Zo zijn er pod’s beschikbaar die hervulbaar zijn (open) en pod’s die voorgevuld zijn (gesloten).

Open pod vape

Een open pod vape is zoals de naam al een beetje doet vermoeden een pod systeem die geopend kan worden. Zodoende heb je bij open pod vape’s de mogelijkheid om je eigen e-liquid of Nic Salt liquid te gebruiken in de pod.

Wanneer een pod leeg gedampt is kun je deze weer vullen met een eigen e-liqud. Als de smaak uiteindelijk sterk vermindert dien je de pod met ingebouwde coil in z’n geheel te vervangen.

Het grote voordeel van een open pod vape is dat je een eigen smaak, nicotinewaarde en PG/VG verhouding kunt gebruiken. 

Gesloten pod vape

Een gesloten pod vape is in tegenstelling tot een open pod vape een variant die je niet zelf kunt bijvullen. De fabrikant levert voorgevulde pod’s waarbij je veelal de keuze hebt uit een aantal smaken en nicotinewaardes.

En als een voorgevulde pod leeg is gedampt kun je deze direct in z’n geheel vervangen. Dit zorgt voor een groot gebruikersgemak.

Ook een voordeel van een gesloten pod vape is dat de smaak en inhalatie optimaal is. De fabrikant zorgt voor een e-liquid met bijpassende pod waardoor er weinig tot geen problemen kunnen ontstaan.

Nic salt pod vape

Een pod vape is zoals eerder vermeld speciaal ontwikkeld voor Nic Salt liquids die de laatste jaren een opmars hebben gemaakt. Nicotine-zout (Nic salt) heeft als eigenschap dat het weinig vermogen vergt om opgewarmd en verdampt te kunnen worden.

Daarnaast zijn de Nic Salt liquids uitgevoerd met hogere nicotinewaardes om de nicotinevoldoening snel te vervullen. 

De nicotineopname van Nic Salt in het lichaam is daarnaast erg te vergelijken met de nicotine-opname van traditionele tabak. Deze eigenschap is erg prettig voor ex-rokers die de nicotinebehoefte nog ervaren maar geen tabak meer willen roken.

Wil je meer weten over het stoppen met roken? Klik dan hier!

Welke e-sigaretten worden aangeraden voor Nic salts? 

Omdat de nicotinewaarde in Nic Salt liquids beduidend hoger is dan traditionele e-liquids, is het aan te raden om een e-sigaret te kiezen die een coil gebruikt waarvan de Ohm-waarde 1.0 of hoger is. 

Coils met een hogere Ohm-waarde produceren minder damp waardoor de nicotine-inname gelijkmatiger toegediend kan worden. Dit voorkomt de kans op een nicotinevergiftiging aanzienlijk.

Pod vape’s zijn in veel gevallen uitgevoerd met een coil waarvan de Ohm-waarde 1.0 of hoger is. Zodoende zijn pod vape’s geschikt voor het gebruik van Nic Salt liquids.

Wat is het verschil tussen e-sigaret en pod vape?

Het grote verschil tussen een traditionele e-sigaret en een pod vape zit voornamelijk in het design en opbouw van het apparaat. Waar traditionele e-sigaretten gebruiken maken van losse componenten zoals de batterij, clearomizers, coil en driptip is dat bij pod vape’s vaak beperkter.

Pod vape’s worden gezien als all-in-one (alles-in-één) apparaat waarbij de onderdelen precies bij elkaar aansluiten. 

Inhalatie van een pod vape

De inhalatie van een pod vape is net zoals bij traditionele e-sigaretten MTL (mouth-to-lung) of DL (direct-lung). Echter hangt de inhalatie grotendeels af van het type pod vape die wordt gebruikt.
De meeste pod vape’s zijn compact van formaat en worden uitgevoerd met een strakke luchttoevoer. 

De strakke luchttoevoer zorgt ervoor dat er weinig lucht wordt aangezogen en dat de dampproductie ook wat geringer is. Daardoor is bij de meeste pod vape’s de MTL-inhalatie van toepassing.

Wanneer de coil van een pod vape een Ohm-waarde van 0.6 of lager heeft en wat groter van formaat is wordt een DL inhalatie toegepast. Deze coils worden in veel gevallen ook aangeduid als DL-coils. 

*Bij het gebruik van DL coils is het af te raden om hogere nicotinewaarde e-liquid of Nic Salt te gebruiken.*

Meer weten over de pod vape?

Wil je graag meer weten over pod vapes, de e-sigaret, de batterij of andere onderdelen? Of weet je niet welke vloeistof je moet nemen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij staan voor je klaar!
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-