Nic Salt

Nic Salt e-liquids zijn e-liquids die een andere vorm van nicotine gebruiken ten opzichte van de traditionele Freebase e-liquids. Nic Salt e-liquids maken gebruik van een nicotinezout oplossing. De andere nicotinetoevoeging geeft een andere smaak en dampbeleving, die we je graag willen toelichten hieronder.
Meer info
0 producten

Nic Salt

0 producten
De nicotine in Nic Salt e-liquids wordt anders en sneller opgenomen in het bloed, dan bij de Freebase nicotine.

Nic Salt e-liquids zijn daardoor vooral geschikt om te gebruiken in Pod-systemen.

Wat is Nic Salt - nicotinezout?

Nic Salt is een nieuwere vorm van nicotine, dat door steeds meer e-liquid producenten wordt gebruikt, in plaats van de standaard Freebase nicotine die je op dit moment in de meeste e-liquids kunt vinden. 
 
Nic Salt, ook wel nicotinezout genoemd, is de natuurlijke vorm van nicotine, dat je kunt vinden in een tabaksblad. De pure nicotinevorm uit het tabaksblad kan niet direct worden toegevoegd aan een e-liquid.
 
Het nicotinezout wordt vermengd met benzoëzuur (Benzoic Acid) om het tot een dampbare liquid te krijgen. 

Wat is Benzoic Acid? 

Benzoic Acid is een benzoëzuur wat in diverse fruit en boomsoorten voorkomt maar je vindt het ook terug in yoghurt en honing. Benzoëzuur wordt aan nicotinezout toegevoegd om de PH-waarde omlaag te krijgen. Een lagere PH-waarde zorgt ervoor dat de ‘throathit’ minder is. Throathit is het keelgevoel wat je ervaart tijdens het inhaleren van damp.
 
❗️Benzoic Acid klinkt eng, maar dat is het gelukkig niet. Benzoëzuur wat wordt toegevoegd aan een e-liquid is plantaardig en niet giftig.
 

Het verschil tussen Nic Salt en Freebase nicotine?

Het verschil tussen Nic Salt en Freebase nicotine zit voornamelijk in de toevoeging van Benzoic Acid. Freebase nicotine is standaard gebruikte vorm nicotine die al meerdere jaren wordt gebruikt in e-liquids. 
 
Freebase nicotine is erg vluchtig en gemakkelijk toe te voegen aan een e-liquid en wordt daardoor gehanteerd als de standaard vorm. Als de Freebase nicotinewaarde hoger wordt stijgt de PH-waarde wat resulteert in een scherper keelgevoel bij inhalatie.
 
Aan Nic Salt is Benzoic Acid toegevoegd om de PH-waarde te verlagen. Zo voelt het dampen van 20mg Nic Salt nicotine een stuk zachter aan dan 18mg dampen met Freebase nicotine.
 

Waarom kiezen voor Nic Salt?

Als je moeite hebt om te stoppen met roken en nog veel verlangen hebt naar een e-sigaret kan Nic Salt een uitkomst bieden. De nicotinewaarde van Nic Salt liquids liggen gemiddeld een stuk hoger en kan het verlangen naar een sigaret sterk verminderen. Daarnaast is de opname van Nic Salt in het bloed erg te vergelijken met traditionele tabak. Gevoelsmatig kun je dezelfde ervaring creëren. 
 

Voordelen van Nic Salt op een rijtje:

  • Hogere nicotinewaarde
  • Zachtere inhalatie
  • Minder e-liquid verbruik
  • Langer houdbaar
  • Meer voldoening
 

Opname nicotine bij Nic Salt

Niet alleen is de vorm van nicotine anders, in vergelijking met de standaard Freebase nicotine. Ook is de opname in het lichaam dus anders. Nic Salt komt namelijk sneller in de bloedbaan terecht en houdt ook wat langer vast. Nic Salt geeft daarom sneller voldoening, maar ook een stuk langer in vergelijking met de Freebase nicotine.
 
Gebruikers van Nic Salt nemen daarom ook vaak wat kortere hijsjes, waarbij ze alsnog voldoende nicotine binnenkrijgen. Met Nic Salt kun je dus in vergelijking met de Freebase nicotine minder dampen, om alsnog dezelfde hoeveelheid nicotine binnen te krijgen. 
 

Welke e-sigaret met Nic Salt?

Het is verstandig en daarom raden wij aan om Nic Salt alleen te gebruiken in pod-systemen of met e-sigaretten die gebruik maken van 1.0 Ohm coils (of hoger).

Met een e-sigaret die gebruik maakt van Sub Ohm coils is de kans te groot om een overdosis nicotine binnen te krijgen, wanneer je hier Nic Salts voor gebruikt. Een overdosis nicotine kan resulteren in hoofdpijn en duizeligheid, dit kan als zeer onprettig worden ervaren.
 

Wat is een Pod systeem?

Een Pod systeem is een eenvoudige e-sigaret die bestaat uit veelal twee onderdelen. Dit zijn de batterij en de pod. In de Pod zit een coil verwerkt die zorgt voor de verdamping en daarbij heeft de Pod ruimte voor e-liquid.
 
De batterij zorgt net als bij traditionele e-sigaretten voor de stroom. Hiermee kan de coil verhit worden waardoor de e-liquid omgezet wordt in damp. De batterij van een Pod kan automatisch worden ingeschakeld zodra je een hijsje neemt, of door middel van een knopje.
 

Meer weten over Nic Salt?

Zijn nog niet al je vragen beantwoord en wil je meer weten over Nic Salt? Of wil je weten of jouw e-sigaret geschikt is voor Nic Salt e-liquids? Of heb je een compleet andere vraag met betrekking tot de e-sigaret? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen jou graag verder met al jouw vragen en voorzien je graag van advies. 
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-