Boosters

Boosters zijn bedoel om je nicotinevrije vloeistof alsnog van nicotine te voorzien. Het nicotinegehalte in boosters is daarom ook wat hoog.
Meer info
8 producten

Boosters

8 producten
De meeste boosters uit ons assortiment bevatten 18mg of 20mg nicotine. Dit kun je verdunnen tot een veel lager gehalte zoals 3mg of 6mg.

Het nicotinegehalte van een booster is zo hoog mogelijk, zodat je zo min mogelijk nodig hebt.
Boosters zijn geheel smaakloos en zijn eventueel ook puur te gebruiken. Je kunt een booster eigenlijk zien als een smaakloze kant-en-klare e-liquid met een relatief hoog nicotinegehalte.

Gebruik je echter altijd al 18mg of 20mg nicotine? Dan kun je de booster ook gebruiken zonder deze te verdunnen en gebruik je de booster eigenlijk als een e-liquid met een neutrale smaak.

E-liquid mengen met boosters

Om zelf je e-liquid met nicotine te kunnen mengen kun je gebruik maken van een aroma, base (basissvloeistof) en boosters. Hoeveel je van alles dient te gebruiken, is afhankelijk van de aanbevolen mengverhouding van de aroma die je gebruikt. En daarnaast is het gewenste nicotinegehalte uiteraard ook van belang.

Om een voorbeeld te geven: Je wilt graag 10ml e-liquid maken, met 3mg nicotine. Je gebruikt een aroma die een aanbevolen mengverhouding heeft van 10%. Dan kom je op het volgende uit:
  • 1ml aroma (10% van 10ml)
  • 1,66ml booster 18mg (10ml delen door 6, aangezien je met 18mg booster op 3mg nicotine uit wilt komen)
  • 7,34ml base (basissvloeistof)

Samenstelling boosters

Net zoals een kant-en-klare e-liquid heeft ook een booster een bepaalde samenstelling. Een vloeistof voor de e-sigaret bestaat namelijk uit de grondstoffen PG en VG. De stof PG staat voor Propylene Glycol en VG staat voor Vegetal Glycerin.

PG is de stof die vooral zorgt voor de throathit (kriebel in je keel) en is, naast nicotine, de sterkste smaakdrager. VG is een stuk zachter voor je keel en zorgt juist weer voor de hoeveelheid damp.

Afhankelijk van wat jij het fijnste vindt, kun je dus voor een bepaalde samenstelling gaan. Wil je juist van allebei een beetje? Dan is er de optie om voor een 50% PG en 50% VG booster te gaan.

Meer weten over boosters?

Heb je nog vragen over boosters of het zelf mengen van je e-liquids? Stel je vragen dan gerust aan onze klantenservice. Wij staan elke werkdag voor je klaar!
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-