Base

Base is de basisvloeistof en wordt veelal gebruik om zelf je e-liquids mee te maken. Base is neutraal van smaak en in verschillende samenstellingen verkrijgbaar.
Meer info
2 producten

Base

2 producten
Base bestaat, net zoals e-liquids en boosters, uit de grondstoffen PG en VG.

PG staat voor Propylene Glycol en zorgt voor de throathit. VG staat voor Vegetal Glycerin en zorgt voor de hoeveelheid damp en is een stuk zachter voor je keel.

Base gebruiken

Base is eventueel puur te gebruiken en te vergelijken met een kant-en-klare eliquid, maar dan dus zonder smaak en uiteraard ook zonder nicotine.

Base mixen

Wil je het liever niet puur gebruiken, maar omvormen tot een zelfgemaakte e-liquid met een smaakje, is dat uiteraard ook mogelijk. Hiervoor dien je eigenlijk alleen een of meerdere aroma's aan de base toe te voegen. Mocht je toevallig ook nog graag nicotine willen toevoegen, is dat mogelijk middels boosters.

Boosters zijn 10ml base flesjes met 10 of 20mg nicotine.

Hoeveel je van alles precies nodig hebt, is mede afhankelijk van de aroma die je gebruikt en of je nicotine toe wilt voegen.

Zelf e-liquid maken?

Met base, boosters en aroma’s kun je zelf je e-liquids maken.

Je wilt graag 10ml e-liquid maken, met bijvoorbeeld 3mg nicotine? 
In dat geval gebruik je een aroma die een aanbevolen mengverhouding heeft van 10%. Dan kom je op het volgende uit:
  • Aroma 1ml  (10% van 10ml)
  • Booster 1,66ml  18mg (10ml delen door 6, aangezien je met 18mg booster op 3mg nicotine uit wilt komen)
  • Base 7,34ml  (basisvloeistof)

Base met nicotine?

Helaas is het in Nederland en Europa wettelijk gezien niet toegestaan om grotere flessen vloeistof met nicotine te verkopen. Het maximale dat is toegestaan is 20mg nicotine met een inhoud van maximaal 10ml.

Zodoende zijn er 10ml boosters verkrijgbaar, met 18mg of 20mg nicotine. Deze flesjes zijn ook neutraal van smaak en kunnen daarom aan de base toegevoegd worden om zo de base van nicotine te voorzien.

Meer weten over base?

Heb je nog meer vragen over base, boosters of het zelf mengen van je e-liquids? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice. Wij staan elke werkdag voor je klaar!
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-