Base

Base is de basisvloeistof en wordt veelal gebruik om zelf je e-liquids mee te maken. Base is neutraal van smaak en in verschillende samenstellingen verkrijgbaar.
6 producten

Base

6 producten
Base bestaat, net zoals e-liquids en boosters, uit de grondstoffen PG en VG.

PG staat voor Propylene Glycol en zorgt voor de throathit. VG staat voor Vegetal Glycerin en zorgt voor de hoeveelheid damp en is een stuk zachter voor je keel.
Base is ook wel een ander woord voor basisvloeistof en wordt door vapers vooral gebruikt om zelf e-liquids van te maken. Base bevat geen nicotine en is neutraal van smaak.

Base is eventueel ook puur te gebruiken en te vergelijken met een kant-en-klare eliquid, maar dan dus zonder smaak en uiteraard ook zonder nicotine.

Base mixen

Wil je het liever niet puur gebruiken, maar omvormen tot een zelfgemaakte e-liquid met een smaakje, is dat uiteraard ook mogelijk. Hiervoor dien je eigenlijk alleen een of meerdere aroma's aan de base toe te voegen. Mocht je toevallig ook nog graag nicotine willen toevoegen, is dat mogelijk middels boosters.

Hoeveel je van alles precies nodig hebt, is mede afhankelijk van de aroma die je gebruikt en of je nicotine toe wilt voegen.

Om een voorbeeld te geven: Je wilt graag 10ml e-liquid maken, met 3mg nicotine. Je gebruikt een aroma die een aanbevolen mengverhouding heeft van 10%. Dan kom je op het volgende uit:

Base met nicotine?

Helaas is het in Nederland en Europa niet toegestaan om grotere flessen vloeistof met nicotine aan te bieden. Het maximale dat is toegestaan is 20mg nicotine met een inhoud van maximaal 10ml. Dit is de reden waarom de grote flessen base helaas standaard zonder nicotine worden geleverd.

Om dit enigszins op te lossen zijn er dus 10ml boosters verkrijgbaar, met 18mg of 20mg nicotine. Deze flesjes zijn ook neutraal van smaak en kunnen daarom aan de base toegevoegd worden om zo de base van nicotine te voorzien.

Meer weten over base?

Heb je nog meer vragen over base, boosters of het zelf mengen van je e-liquids? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice. Wij staan elke werkdag voor je klaar!
Voor 17:00 uur besteld, volgende dag geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €10,-