E-liquids

E-liquids zijn kant-en-klare vloeistoffen voor de elektronische sigaret. Deze hoef je dus niet meer te mengen, maar zijn direct klaar voor gebruik.
549 producten

E-liquids

549 producten
E-liquids zijn er in heel veel verschillende smaken, verschillende PG PG (Propylene Glycol) en VG (Vegetal Glycerin) samenstellingen en met verschillende nicotinegehaltes. 

E-liquids zijn er ook geheel zonder nicotine.
E-liquid is de naam voor de vloeistof die je dampt in een e-sigaret. Bij e-liquids is het anders ten opzichte van het roken van tabak, dat de e-liquid niet verbrandt zoals bij tabak, maar verdampt. Vandaar dat we hier altijd spreken over e-liquids.

PG/VG verhouding van een e-liquid

Een e-liquid bestaat altijd uit een bepaalde verhouding PG (Propylene Glycol) en VG (Vegetal Glycerin). Deze bestanddelen zijn van grote invloed op de dampervaring.

In het algemeen mag je ervan uitgaan dat e-liquids met een hoger PG gehalte vaak een intensere smaak hebben. Dit komt doordat PG een sterke ‘smaakdrager’ is. Daarnaast zorgt de hoeveelheid PG voor de zogenaamde ‘throat-hit’, dit is de kriebel/gier die je in je keel voelt tijdens het dampen.

Vegetal Glycerin zorgt met name voor de dampproductie en wordt over het algemeen ervaren als zachter voor je keel.

VG is dikker/stroperiger dan PG, waardoor e-liquids met een hoog VG gehalte niet altijd geschikt zijn voor alle e-sigaretten. Twijfel je of jouw e-sigaret geschikt is voor een bepaalde e-liquid? Neem dan contact op met onze klantenservice, dan geven wij jou graag het juiste advies.

Smaken e-liquids

Het kopen van een e-liquid is erg gebonden aan persoonlijke smaak, dit kan de keuze tot een e-liquid erg lastig maken. In ons assortiment vindt je daarom meer dan 400 verschillende e-liquids terug, dus voor elk wat wils.

We hebben onder andere zoete e-liquids en e-liquids met een tabakssmaak. Op zoek naar frisse menthol en muntsmaak e-liquids? Deze vind je ook terug in ons assortiment. Ook aan de liefhebbers van fruitsmaken hebben we gedacht. Hou je meer van volle roomsmaken? Ook die hebben we.

E-liquid met of zonder nicotine?

Alle e-liquids in ons assortiment zijn leverbaar mét en zónder nicotine. Buiten de nicotinevrije variant (0mg), zijn de meeste merken leverbaar in 6mg, 12mg en 18mg nicotine.

Om een goede maatstaf te hebben voor het te kiezen nicotinegehalte, kun je het beste uit gaan van de sterkte van de sigaretten die je momenteel rookt:
Houdt er rekening mee dat bovenstaande slechts een ruw advies is, dit is namelijk ook sterk afhankelijk van het type e-sigaret waar de e-liquid in wordt verdampt.

Advies nodig bij de keuze van een e-liquid?

Mocht je er niet in slagen om een voor jou geschikte e-liquid het juiste nicotinegehalte te vinden, neem dan gerust contact met onze klantenservice op. Wij helpen je graag verder op weg hiermee. Ook voor andere vragen over je e-liquid kun je altijd bij ons terecht.
Voor 17:00 uur besteld, volgende dag geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €10,-