E-sigaret

E-sigaret, ook wel elektronische sigaret genoemd, is een apparaat wat e-liquids (met of zonder nicotine) verdampt. De damp die wordt gegenereerd kan de gebruiker inhaleren.

E-sigaret startersets

Een e-sigaret is er in verschillende vormen, kleuren en groottes.

In de regel bestaat een e-sigaret echter uit een batterij, een clearomizer (de tank waar de vloeistof in gaat) en een coil (wat voor verdamping zorgt).
Bekijk alle e-sigaret startersets

Benieuwd naar alles van e-sigaret startersets?

Bekijk alles (16)

Wegwerpsigaret

Een wegwerp e-smoker hoef je niet aan te zetten, hoef je niet te vullen en is meteen klaar voor gebruik. Ook hoef je geen onderdelen te vervangen.

Is hij leeg? Dan vervang je hem voor een nieuwe.
Bekijk alle Wegwerpsigaret
Elf Bar 600 (wegwerp)
Wegwerp e-sigaret • Elf Bar
IVG BAR Plus (wegwerp)
Wegwerp e-sigaret • IVG

Benieuwd naar alles van Wegwerpsigaret?

Bekijk alles (12)

Pod

Een pod e-sigaret bestaat uit een pod en een batterij. De pod is hetgeen wat gevuld is of wat gevuld moet worden met vloeistof.

De pod is het onderdeel wat zo nu en dan vervangen moet worden, omdat deze slijt of leeg is.
Bekijk alle Pod

Benieuwd naar alles van Pod?

Bekijk alles (32)

Boxmod

Een boxmod is simpel gezegd de batterij of batterijbehuizing. Deze heeft vaak allerlei instelmogelijkheden en een display vol informatie.
 
Ook kun je met een boxmod een bepaalde power (watt) voeren.
Bekijk alle Boxmod

Benieuwd naar alles van Boxmod?

Bekijk alles (9)
Een e-sigaret is een afkorting voor elektronische sigaret en is bedoeld als alternatief voor roken. In de wereld van de e-sigaret wordt het gebruik hiervan ook wel e-roken of dampen genoemd.
 
In tegenstelling tot een gewone sigaret wordt bij een e-sigaret niets verbrand. De vloeistof, ook wel e-liquid genoemd, wordt namelijk verdampt. Dit betekent dat bij het gebruik van de e-sigaret stoffen zoals teer en koolmonoxide niet aan de orde zijn. 
 

De beste e-sigaret

Een vraag die vaak voorbij komt is, wat is de beste e-sigaret?
Dit is echter een vraag die niet direct beantwoord kan worden. Er is namelijk niet één model die geschikt is voor iedere type damper. Iedere damper heeft zijn eigen wensen waar een e-sigaret aan dient te voldoen.

Zo zijn er diverse pod vapes te vinden die aansluiten op dampers die een klein/compact model zoeken en waarbij gebruik van Nic Salt liquids gewenst is. 

Daarnaast hebben we ook een aantal grotere startersets in het assortiment die relatief veel damp produceren waarbij de smaaksensatie en dampproductie een belangrijker aspect is.

Welke e-sigaret kopen? 

De aanschaf van een e-sigaret kan voor een beginnende damper best ingewikkeld zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende varianten op de markt gebracht. Maar welke past bij je?

Een keuze baseren wij vaak aan de hand van een aantal vragen:
  • Welke manier van inhaleren wil je toepassen?
  • Hoe groot mag de e-sigaret zijn?
  • En dient rekening gehouden te worden met een bepaald budget?

Door deze vragen te beantwoorden kan een bepaalde selectie e-sigaretten worden gemaakt die mogelijk bij je passen. 

Zodra je een antwoord hebt op de gestelde vragen kan dit gemakkelijk gefilterd worden in onze webshop. 

Startersets e-liquids

In ons assortiment vind je verschillende startersets, die op e-liquid na, compleet klaar zijn voor gebruik. De reden dat er niet direct vloeistof bij wordt geleverd, is omdat we méér dan ‘500 smaken' in ons assortiment hebben. En smaak is natuurlijk heel persoonlijk.
 
Daarnaast wil ook niet iedereen hetzelfde nicotinegehalte, want ook daarin heb je een keuze. Zo kun je kiezen voor een geheel nicotinevrije (0mg) variant, maar ook voor verschillende nicotinegehaltes zoals 3mg, 6mg, 12mg en meer.
 
De startersets uit ons assortiment betreft een selectie van e-sigaretten, waarvan wij zelf vinden dat deze kwaliteit bieden en goed werken. Wij hebben met deze e-sigaretten dus ook enige ervaring en kunnen je hier alles over vertellen.

E-sigaret kiezen

Om een keuze te maken is het belangrijk om te weten wat je in een e-sigaret zoekt. Wil je dat de e-sigaret het roken van een normale sigaret het dichtste benadert, of ben je op zoek naar een e-sigaret die gewoon heel veel damp afgeeft?
 
Vind je daarnaast de vorm en de grootte van de e-sigaret belangrijk? Wil je niet al te veel poespas, maar een simpele e-sigaret waar je niets aan hoeft in te stellen? Of wil je juist wel een heleboel in kunnen stellen, zodat je het e-roken op jouw persoonlijke smaak kunt afstellen?
 
Met de antwoorden op dit soort vragen, is het gemakkelijker een keuze te maken. Onze klantenservice helpt jou dan ook graag verder en voorziet je graag van advies om de juiste keuze te kunnen maken.

Verschillende merken e-sigaret

Aangezien ieder merk zijn eigen specialiteit heeft in het creëren van een unieke dampervaring bieden wij diverse merken e-sigaretten aan, waaronder:

Hoe werkt een e-sigaret?

De werking van een e-sigaret is in grote lijnen gelijk voor iedere variant. Een e-sigaret maakt gebruik van een batterij die een coil verhit om vloeistof om te zetten in damp.

Batterij
De batterij kan in diverse vormen worden gevonden, zo kan er gebruik gemaakt worden van een interne batterij of een boxmod met externe 18650 batterijen. Bij gebruik van een interne accu is het batterijgedeelte gesloten en de zal de batterij in werking treden als op een knopje wordt gedrukt.

Vuur-knop
Zodra de vuur-knop wordt ingedrukt zal door middel van elektrische spanning het gloeidraad van de coil verhitten.

Coil en clearomizer
De coil zit veelal in een clearomizer verwerkt.
Een coil is simpel gezegd; gloeidraad met katoen eromheen.
Een clearomizer is een e-liquid reservoir waar je een coil in kunt plaatsen.

Daarnaast is de clearomizer voorzien van een mondstuk en luchttoevoer waardoor lucht door het reservoir kan worden getrokken.

Verschillen in e-sigaretten
Uiteraard verschilt de werking van e-sigaretten onderling aanzienlijk. Dit heeft voornamelijk te maken met de instelmogelijkheden van een batterij, Ohm weerstand van een coil en de manier van lucht aanzuigen in de clearomizer.

Meer weten over de e-sigaret?

Wil je advies of heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Of heb je een andere vraag over de e-sigaret? Neem dan nu meteen contact op met onze klantenservice. Wij staan elke werkdag van 09.00u tot 17.00u voor je klaar.
Voor 17:00 uur besteld, volgende dag geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €10,-