Aroma

Aroma’s zijn pure smaakstoffen die bedoeld zijn om je eigen e-liquid te mengen met behulp van base & nicotineboosters (indien wenselijk). Aroma’s kun je dus niet puur gebruiken.

Hieronder vind je al onze aroma's. Aroma’s zijn er veel verschillende smaken te verkrijgen. Bij E-liquidMania hebben we pure smaken in het assortiment maar ook combinatie smaken (one shot aroma) die gebaseerd zijn op e-liquid smaken. 
Meer info
0 producten

Aroma

0 producten
Voor het zelf mengen van je e-liquid heb je een basisvloeistof nodig. Aan deze basisvloeistof kun je weer een smaakje toevoegen, in de vorm van een aroma.

Hoeveel aroma je precies nodig hebt, wordt bij elke aroma vermeld.

Wat is een Aroma?

Een aroma is heel kort gezegd een smaakstof, ook wel concentraat genoemd. Aroma’s worden gebruikt om helemaal zelf je e-liquid te mengen. Dit kun je doen door één aroma te gebruiken, maar je kunt uiteraard ook meerdere aroma’s gebruiken om tot een eigen geheel nieuwe smaak te komen.

Hoe gebruik ik een aroma om e-liquid te maken?

Een aroma gebruik je wanneer je zelf je e-liquid wilt gaan mengen. Het aroma voeg je toe aan een basisvloeistof, dit wordt ook wel Base genoemd. Daarnaast kun je nog nicotineboosters toevoegen als je gebruikt wenst maken van nicotine in je e-liquid.

Verschillende soorten aroma’s

In ons assortiment hebben we verschillende soorten aroma’s. Zo hebben we aroma’s met één smaak, zoals pure tabak, pure menthol of een aroma die puur naar aardbeien smaakt.

One shot aroma

Ook hebben we one shot aroma’s in het assortiment, die gemixte smaken bevatten. Denk bijvoorbeeld aan een aroma die bestaat uit diverse fruitsoorten gecombineerd met menthol. Een goed voorbeeld hiervan is een aroma van Vampire Vape: Heisenberg.

Wat zijn one shot aroma’s?

One shot aroma’s zijn ready-to-use en kun je direct toevoegen aan je base. Deze aroma’s bestaan vaak uit meerdere smaken en zijn meestal gebaseerd op bekende e-liquid smaken. 
Het voordeel van een one shot aroma is dat de smaken van te voren zijn samengesteld. Hierdoor hoef je zelf niet te gaan uitzoeken of de smaken wel bij elkaar passen.

Pure aroma smaken

Met de pure aroma smaken kun je natuurlijk ook zelf mixen. Zo kun je een aroma gebruiken die puur uit tabak bestaat en die weer een beetje mengen met een aroma die puur naar menthol smaakt. Zo kom je dan tot een tabak met menthol smaak, geheel naar eigen wens afgestemd.

Vanille Aroma

Een geur en smaak die door velen wordt gewaardeerd is vanille. Vanille aroma kan puur gebruikt worden om een zoete e-liquid te maken. Echter kun je vanille aroma ook prima combineren met een tabak, custard of fruitsoorten als banaan.

Mengverhoudingen aroma’s

Elke aroma heeft zijn eigen mengverhouding. Vanuit de producent wordt dan ook een aanbevolen mengverhouding meegegeven. Uiteraard is dit een leidraad, maar het is wel een verhouding waarmee je kunt beginnen. Gemiddeld genomen heb je 10% aroma nodig als onderdeel van een uiteindelijke e-liquid.

Aroma verdunnen

Als je merkt na het aanmaken van je e-liquid dat de aroma te sterk aanwezig is, kun je extra basisvloeistof toevoegen om de aroma te verdunnen.Als je de smaak juist veel te zwak vindt, kun je juist weer meer aroma toevoegen, zodat je de smaak versterkt.

Basisvloeistof

De mengverhouding van een aroma heeft ook betrekking op de gebruikte basisvloeistof. PG (proyleen glycol) is namelijk een veel betere smaakdrager dan dat VG (Vegetable Glycerin) is. 

Wanneer je een basisvloeistof gebruikt met relatief veel VG is het aan te raden meer aroma te gebruiken dan de aanbevolen mengverhouding. Bij gebruik van veel PG is het andersom aan te raden om meer aroma te gebruiken.

Aroma’s rijpen 

Wat ook goed is om te weten, wanneer je een smaak te zwak vindt, is dat je jouw zelfgemaakte e-liquid kunt laten rijpen. Dit doe je door die e-liquid voor enkele dagen of weken op een donkere plek te leggen, die op kamertemperatuur is. Zorg er ook voor dat je om de dag de dop van het flesje haalt zodat er frisse lucht bij kan komen. Dit proces kan de smaak ten goede komen.

Meer weten over aroma’s?

Wil je graag nog meer weten over aroma’s? Stel al je vragen dan gerust aan onze klantenservice. Wij helpen jou graag verder met het zelf mengen van jouw e-liquids.

Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-