Coils

Coils zijn de onderdeeltjes die ervoor zorgen dat de vloeistof, ook wel e-liquid genoemd, wordt omgezet in damp.
Meer info
29 producten

Coils

29 producten
Coils, die uit een gloeispiraaltje met katoen bestaan, zijn te vinden in de clearomizer van een e-sigaret en zorgen voor de verdamping van de vloeistof. 

De clearomizer is de tank waar de vloeistof in gaat.
Coils bestaan heel simpel gezegd uit een of meerdere gloeispiraaltjes, met daar eromheen of erin katoen. Het katoen neemt dan weer de vloeistof, ook wel e-liquid genoemd, op.

Zodra de coil dan wordt verhit, dankzij de stroom uit de batterij, zal de e-liquid in het katoen verdampen. De damp is dan hetgeen wat je inhaleert, wanneer je een hijsje neemt van je e-sigaret.

Verschillende coils

In ons assortiment hebben we allerlei soorten coils. Het allergrootste verschil tussen de coils is uiteraard het materiaal, maar ook de Ohm waarde die de coil heeft.

De Ohm waarde is de weerstand die de coil biedt. Als je een lagere Ohm waarde hebt, is de weerstand van de coil lager. Dit betekent dat de coil sneller heet zal worden en daardoor indirect ook meer damp zal genereren.

Als een coil een hogere Ohm waarde heeft, biedt de coil dus meer weerstand. Hierdoor zal de coil minder snel heet worden en zal de coil indirect minder damp genereren.

In het kort is het dus:
Hoe lager de weerstand, hoe meer damp de coil in het algemeen af zal geven.

Vervangen coils

Een coil kan slijten doordat bijvoorbeeld de vloeistof wat aankoekt aan het katoen en de coil zelf. Hierdoor zal de coil op een gegeven moment niet meer de gewenste hoeveelheid damp afgeven, of kan het zelfs een beetje viezig smaken. Dan is het tijd om de coil te vervangen.

Ook kan het zijn dat de coil een verbrande smaak afgeeft, wat je er soms na een paar hijsjes ook niet meer uit krijgt. Dit kan komen doordat de coil per ongeluk is afgevuurd terwijl het katoen niet doordrenkt was met vloeistof. 

Het is daarom bijvoorbeeld ook van belang om bij het plaatsen van een nieuwe coil, of bij het opnieuw vullen van je clearomizer, de coil genoeg tijd te geven om goed doorweekt te raken met vloeistof. Wij houden als leidraad altijd 10 minuten aan.

Meer weten over coils?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de coils uit ons assortiment? Stel je vragen dan gerust aan onze klantenservice. Wij staan elke werkdag voor je klaar!
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-