Batterijen

Batterijen zorgen voor de stroom die een e-sigaret nodig heeft. Dankzij deze stroom wordt de coil namelijk verhit, die er weer voor zorgt dat de vloeistof wordt omgezet in damp.
Meer info
3 producten

Batterijen

3 producten
Bij batterijen wordt de capaciteit aangeduid in milliampère-uur (mAh).

De capaciteit bepaalt hoe lang je met een batterij kunt doen ongeveer, gedurende een dag.
Uiteraard is dit ook afhankelijk van de power die je gebruikt.
Batterijen hebben we met verschillende aansluitingen, in verschillende vormen, met verschillende capaciteiten, in verschillende groottes, maar ook met verschillende doeleinden.

18650 en 21700 batterij

Dit soort batterijen, ook wel mod-batterijen genoemd, zijn namelijk bedoeld om in een batterijbehuizing te plaatsen. Zonder een batterijbehuizing, ook wel box mod genoemd, zijn deze batterijen niet te gebruiken.
 
Dit soort batterijen zijn daardoor ook vooral bedoeld voor gebruikers met enige kennis van de e-sigaret en dan met name van box mod’s die gebruik maken van een externe batterij.
 

510 en EGO batterij

Dit zijn batterijen die wel direct klaar zijn voor gebruik. Hier hoef je alleen nog een clearomizer op te plaatsen en dan heb je eigenlijk een complete e-sigaret waarmee je elektronisch kunt roken.
 
510 en EGO staat voor de aansluiting van de batterij. Bij een 510-aansluiting bevindt de schroefdraad zich aan de binnenzijde. Bij een EGO-aansluiting zit de schroefdraad aan de buitenzijde, waar een clearomizer met een EGO-aansluiting overheen valt.
 
Batterijen die een EGO-aansluiting hebben, hebben ook direct een 510-aansluiting. De aansluiting heeft namelijk zowel schroefdraad een de buitenkant, als aan de binnenkant zitten. Het mooiste is alleen om dan toch gebruik te maken van een clearomizer met een EGO-aansluiting. Deze valt dan namelijk over de schroefdraad van de EGO-aansluiting heen. Als je gebruik maakt van een clearomizer met een 510-aansluiting, zul je de schroefdraad van de EGO-aansluiting alsnog zien en sluit de clearomizer niet mooi aan op de batterij.
 

Opladen van batterijen

Het opladen van batterijen met een 510 of EGO aansluiting gaat meestal via een USB-kabel met een 510 of EGO aansluiting. De 18650 of 21700 batterijen dienen echter opgeladen te worden via een externe oplader.
 
Hoe lang het opladen van de batterij duurt is mede afhankelijk van de capaciteit van de batterij. Hoe groter de capaciteit, hoe langer het ook zal duren om de batterij op te laden.
 

Meer weten over batterijen?

Is er nog iets onduidelijk, of wil je gewoon meer weten over batterijen voor de e-sigaret? Stel je vragen dan meteen aan onze klantenservice. Wij staan elke werkdag voor je klaar!
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-