Clearomizers

Clearomizer is het onderdeel die een coil (gloeispiraal) bevat en samen zorgen deze onderdelen ervoor dat de vloeistof wordt verdampt.

Clearomizers zijn er in verschillende diameter, met verschillende aansluitingen en verschillende opties. Ook is de manier van inhaleren belangrijk bij het kiezen van de juiste clearomizer.
Meer info
8 producten

Clearomizers

8 producten
In een clearomizer gaat de vloeistof, ook wel e-liquid genoemd. De coil in een clearomizer zet de e-liquid om in damp.

Een clearomizer heeft, om te kunnen functioneren, wel een batterij nodig die ervoor zorgt dat de coil verwarmd wordt.

Wat is een clearomizer?

Een clearomizer is de tank waar je de vloeistof in doet, waar de coil in zit en waarop een driptip (het mondstuk) zit. De coil in de clearomizer is de verdamper die ervoor zorgt dat de vloeistof wordt omgezet in damp. Sommige clearomizers hebben daarnaast ook nog een regelbare airflow (luchttoevoer), waardoor je zelf in kunt stellen hoe zwaar of hoe licht de trek is tijdens het nemen van een hijsje.

De clearomizer wordt altijd op een batterij of boxmod geplaatst, die er weer voor zorgt dat er stroom vanuit de batterij naar de coil gaat. De coil wordt dan verhit, zodat de vloeistof verdampt kan worden. Een clearomizer werkt daarom dus niet zonder batterij of box mod. Een clearomizer zit daarom ook standaard bij een complete e-sigaret.

DL & MTL - Direct Lung of Mouth to Lung clearomizers

Er zijn twee verschillende manieren hoe je met een clearomizer kunt inhaleren:
Mouth to Lung: Dit betekent dat je damp van je mond naar je longen inhaleert.
Direct Lung: Dit betekent dat je de mond overslaat, maar direct de damp over je longen inhaleert.

In het geval van de Mouth to Lung nhaleren, is het raadzaam om voor een clearomizer te gaan, die gebruik maakt van coils met een Ohm waarde van 1.0 of hoger.
Wanneer je juist Direct Lung inhaleren wenst te gebruiken, kun je weer beter voor een clearomizer gaan, die gebruik maakt van coils met een Ohm waarde van 1.0 of lager; deze worden ook wel Sub-Ohm coils genoemd.

Aansluitingen van clearomizers

Een clearomizer kan gebruik maken van twee verschillende aansluitingen. Deze worden ook wel 510 of EGO genoemd. Bij een 510-aansluiting kijk je tegen de schroefdraad aan. Bij een EGO-aansluiting zit de schroefdraad aan de binnenzijde.

Een clearomizer met een EGO-aansluiting valt daarom ook over de EGO-aansluiting van een batterij heen. Een clearomizer met een 510-aansluiting valt juist weer in de 510-aansluiting van een batterij.

Clearomizer 510 aansluiting

‘510’ is een type aansluiting (ook wel 510-connector of 510-pin genoemd), die wordt gebruikt bij een elektronische sigaret. Deze bevindt zich aan de onderkant van een clearomizer in de vorm van een schroef.

Via de 510 aansluiting maakt de coil (die in de clearomizer zit) contact met de batterij of de mod van de e-sigaret. Hierdoor kan de elektrische spanning van de batterij of mod worden omgezet in warmte via de gloeispiraal van de coil.

Waar komt de naam 510 vandaan?

De naamgeving van de 510 aansluiting is eenvoudiger dan je in eerste instantie misschien zou denken.

De ‘5’ staat voor de lengte van de schroefdraad, deze is namelijk 5mm lang. Het tweede gedeelte ’10’, staat voor het aantal wikkelingen van de schroefdraad. Dit zijn er vijf op het schroefgedeelte van de 510 aansluiting en nog eens vijf in het gedeelte van de schroefdraad in de batterij of mod. Opgeteld zijn dit er 5 + 5 = 10.

Het verschil tussen een eGo aansluiting en een 510 aansluiting
Naast tanks met een 510 aansluiting, zijn er ook clearomizers met een eGo aansluiting. Bij een eGo-pin vindt je geen schroef, maar daarvoor in de plaats, heeft deze aansluiting de schroefdraad aan de binnenkant van de aansluiting onderaan de clearomizer zitten.

Andere features van clearomizers

Een clearomizer kan ook nog andere eigenschappen hebben, zoals het hebben van een regelbare luchttoevoer of een vervangbare driptip. Ook zijn er verschillende manieren om een clearomizer te vullen, zoals via de onderzijde of juist via de bovenzijde. Ook het vervangen van de coil gaat heel soms via de bovenzijde, in plaats van via de onderzijde.

Dit zijn allemaal eigenschappen waar je jouw keuze van een clearomizer op kunt baseren.

Clearomizer kopen

Wil je een clearomizer kopen? Naast e-liquids en aroma’s heeft E-liquidmania ook clearomizers in het assortiment. Originele en authentieke clearomizers van bijvoorbeeld het merk Aspire, Eleaf, Justfog en SMOK zijn op dit moment te koop, met uiteraard ook de bijbehorende coils, glaasjes, driptips en andere hardware.

Hoe vaak clearomizer vervangen?

Regelmatig komt bij ons de vraag voorbij hoe lang een clearomizer meegaat of wanneer de clearomizer vervangen dient te worden. Dit is echter per clearomizer verschillend en hangt ook volledig af van de intensiteit dat een clearomizer wordt gebruikt. 

Als een clearomizer regelmatig van onderhoud wordt voorzien kan deze vele maanden tot wel enkele jaren meegaan. Daarbij is het van belang dat de onderdelen van een clearomizer tijdig grondig worden schoongemaakt en dat de rubberen o-ringen worden vervangen.

O-ringen zijn de rubberen afsluitringen die zorgen voor een lekvrije clearomizer en een goede airflow.
De o-ringen dienen vervangen te worden als er lichte lekkages optreden of als de luchttoevoer/airflow minder optimaal functioneert. De rubberen o-ringen worden in veel gevallen als reserve onderdeel meegeleverd in een starterset of zijn los te verkrijgen.

Welke clearomizer moet ik kopen?

Door de grote verscheidenheid in het aanbod van clearomizers is een aantal zaken belangrijk bij het kopen van een clearomizer;
  • Wil je de clearomizer van boven of onderen vullen?
  • Wil je dat de clearomizer een regelbare luchttoevoer (airflow) heeft?
  • Wil je veel damp en moet de clearomizer over Sub Ohm coils beschikken?
  • Wil je op temperatuur dampen?
  • Damp of rook je direct (DL) over je longen? Of via je mond (MTL), naar je longen?
  • Hoeveel geld wil je uitgeven aan een clearomizer?
  • Hoe groot en welke diameter moet de clearomizer hebben?
Nadat je deze vragen hebt beantwoord, wordt het kopen van een voor jou geschikte clearomizer een stuk gemakkelijker.
Weet je echter nog steeds niet welke clearomizer je moet kopen? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van E-liquidmania.

Meer weten over clearomizers?

Heb je nog een vraag over clearomizers of andere onderdelen van de e-sigaret? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice. Wij staan elke werkdag voor je klaar.
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-