Boxmods

Bij E-liquidmania vind je een compacte selectie van boxmods die gebruikt kunnen worden voor clearomizers met een ’510-aansluiting':
Meer info
8 producten

Boxmods

8 producten
Boxmod is de stroom voorziener van de e-sigaret met daarin elektronica verwerkt.

Hiermee kunnen diverse instelmogelijkheden worden toegepast, waaronder het verstellen van voltage/wattage.

Wat is een boxmod?

Een box mod is van origine een doosvormige behuizing met daarin ruimte voor een accu en een elektronische chip. De batterij kan vooraf geïnstalleerd zijn (interne batterij) of er is ruimte gelaten voor een losse batterij of batterijen (externe batterij).  

De boxmod zorgt ervoor dat er stroom vanuit de batterij naar de coil gaat. Dit kan gereguleerd worden door de elektronische chip die in al onze box mods verwerkt zit.

De elektronische chip zorgt ervoor dat een bepaalde voltage of wattage stand ingesteld kan worden. 

Verschillen in boxmod’s

Verschillen in de box mods zijn onder te verdelen in diverse categorieën.
Zo kan het verschil in formaat verschillen. Maar ook op technisch vlak zijn er onderlinge verschillen te vinden.

Aangezien de vapemod's in verschillende formaten is te verkrijgen verschilt ook de batterij-capaciteit van een accu behoorlijk. Bij het kopen van een vapemod is het dus van belang om na te gaan hoeveel stroom je nodig hebt.

Hoeveel stroom heb ik nodig?

De hoeveelheid stroom die een damper nodig heeft is afhankelijk van de type coil en clearomizer die wordt gebruikt. 

Zo heeft een coil met een hoge Ohm-waarde relatief weinig stroom nodig en een gebruikt coil met een lage Ohm-waarde (sub-Ohm) in verhouding veel stroom.

Simpel gezegd kan een MTL (mouth-to-lung) damper overweg met een kleine batterijcapaciteit en heeft een DL (direct lung) damper een grotere batterij-capaciteit nodig.

Boxmod met interne batterij

Een boxmod met een interne batterij is een beetje wat de naam doet vermoeden. Het betreft een behuizing met daarin een batterij verwerkt. De behuizing vind je tegenwoordig in diverse formaten en vormen. 

Vanwege de verschillen in formaat verschilt ook de batterijcapaciteit van een batterij. Het batterijcapaciteit heeft daarnaast ook vaak invloed op het maximale vermogen van een batterij.

Zo heeft een box mod met een grote batterijcapaciteit vaak ook een hoger maximaal vermogen dan een batterij met en kleinere batterijcapaciteit.

Boxmod met externe batterij 

Naast boxmods met een interne batterij kun je ook kiezen voor een vapemod met een externe batterij of batterijen. De box mod zelf is dan enkel een behuizing met daarin de elektronische componenten verwerkt zoals de chip.

Het voordeel van een boxmod met externe batterijen is dat de batterijen vervangen kunnen worden als de laadcycli minder wordt.  

Daarnaast kun je meerdere opgeladen batterijen meenemen. Zodra de geplaatste batterijen leegraken kun je deze direct vervangen door reeds geladen batterijen.

Batterijen die vaak worden gebruikt voor een vapemod zijn 18650, 21700 of 20700 batterijen.

💡Leuk om te weten: Deze type batterijen worden ook toegepast in elektrische auto’s zoals een Tesla!

❗️Tip: Laadt externe batterijen altijd op met een externe lader. Dit vergroot de levensduur van zowel de batterijen als de box mod.

Opladen boxmod

Het opladen van de batterij in een boxmod kan vaak op één manier tenzij je externe batterijen gebruikt. Het opladen van een interne boxmod batterij kan via de meegeleverde laadkabel.

De afgelopen jaren is dit meestal een micro-USB aansluiting geweest. Tegenwoordig zie je ook steeds meer vapemods met een USB-C aansluiting.

De vernieuwde USB-C aansluiting heeft als voordeel dat de interne batterij sneller opgeladen kan worden. Zo kun je dus weer binnen korte tijd aan de slag met jouw e-sigaret.

Opladen van een externe boxmod batterij

Het opladen van een batterij in een externe boxmod wordt meestal gedaan met een externe batterijlader. 

Een externe batterijlader heeft als voordeel dat de batterijen gelijkmatiger wordt geladen. Hierdoor ervaart de batterij minder slijtage wat de levensduur van een batterij met tot wel 25% kan vergroten.
 

Boxmod vs pod

Met enige regelmaat komt de vraag bij ons voorbij; wat is het verschil tussen een boxmod en een pod?
Waar een boxmod veelal wordt gebruikt onder DL dampers is een pod juist meer geschikt voor MTL dampers.

Een pod is een compacte e-sigaret waarbij gebruik wordt gemaakt van een capsule die fungeert als e-liquid reservoir. De pod kan voorgevuld zijn met e-liquid of de pod is hervulbaar zodat je een eigen e-liquid kunt gebruiken.
Daarnaast is een pod voorzien van een interne coil of een verwisselbare coil.

Een box mod is in 9 van de 10 gevallen uitgevoerd met een schroefdraad-connectie waardoor je een clearomizer hierop kunt draaien. De clearomizer is in dat geval het e-liquid reservoir waar een coil in geplaatst wordt.

Vanwege het compactere formaat van een pod vape is de batterijcapaciteit ook een stuk kleiner. Zodoende zijn de coils voor een pod vape uitgevoerd in een hogere Ohm-waarde zodat je alsnog ruime tijd gebruikt kunt maken van de batterij. 

Meer weten over boxmods?

Wil je meer weten over boxmods of het gebruik hiervan? Neem gerust contact op met onze klantenservice!
Wij staan iedere werkdag van 09.00u tot 17.00u klaar om alle vragen te beantwoorden. 

De vragen kunnen gesteld worden via de telefoon, mail of per chat.
Heb je andere vragen over de e-sigaret ook dan kun je bij ons aan de bel trekken! 
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-