Vape kopen

Wil jij een vape kopen? Bij E-liquidMania hebben wij inmiddels een select aantal vapers in het assortiment opgenomen. Echter heeft iedere vape zijn eigen kenmerk. Zodoende hebben wij in het kort uitgelegd waar je op dient te letten bij de aanschaf van een vape.

Wat is een vape?

Maar voordat we het volledige stappenplan toelichten is het belangrijk om te weten wat een vape nou precies is. Een vape is een elektrische of elektronische sigaret die vloeistof verhit wat geïnhaleerd dient te worden. Een elektronische sigaret wordt dan ook vaak als alternatief of als vervangend product gebruikt van traditionele tabak.

De vape markt

In de loop der jaren is de markt van het elektronisch roken, in Engeland ook wel vape of vapen genoemd, enorm veranderd. Waar er voorheen een select aantal aanbieders op de markt domineerde, zijn er op dit moment legio kwalitatief hoogwaardige merken met allemaal net weer wat andere eigenschappen en producten.

Vape kopen bij E-liquidMania

Bij E-liquidmania verkopen we alleen vape artikelen die voldoen aan de Europese wet- en regelgeving. Dit houdt onder andere in dat de producten in laboratoria zijn getest. Hierdoor weet je dat de kwaliteit gewaarborgd is en dat je met een gerust hart een vape kunt kopen bij E-liquidMania.

Waar op te letten tijdens de aanschaf van een vape?

Om een juiste vape te kopen zijn een aantal aspecten van belang:
 1. Wil ik MTL of DL vapen?
  • MTL: Mouth to lung is inhaleren via de mond naar de longen. Deze manier is te vergelijken met het roken van een sigaret.
  • DL: Direct Lung is inhaleren direct naar de longen. Deze manier kun je vergelijken met roken van een waterpijp of shisha.
 2. Het formaat van een vape
  • Wil ik een grote variant of juist een kleine vape die je makkelijker overal mee naar toe neemt?
 3. De prijs van een vape
  • Niet iedereen heeft hetzelfde budget voor een vape
 4. Het uiterlijk van een vape
  • Het oog wil immers ook wat

Kiezen van een vape

Wil je gaan beginnen met vapen of dampen dan zul je allereerst moeten kijken naar welke e-sigaret het beste bij je past. Er zijn verschillende keuzes die je op dit gebied kunt maken.

MTL (Mouth To Lung) vape

Wil je een MTL vape kopen die elegant is en waarmee je niet zo opvalt als je er mee over straat loopt? Kijk dan eens naar de POD-systemen die op dit moment op de markt zijn. Deze zijn ontwikkeld voor onderweg en zijn daarom handzaam, gemakkelijk op te laden en onopvallend.

DL (Direct Lung) vape

Vind je het juist belangrijk dat je nieuwe vape veel damp produceert en die je DL dampt? In dat geval kun je beter kiezen voor een boxmod model. Deze hebben vaak een krachtige batterij. Hierdoor kan de temperatuur in de clearomizer hoger oplopen, waardoor de vape in de clearomizer sneller zal verdampen. Hierdoor krijg je dan uiteraard weer grotere wolken damp.

Vloeistof voor een vape

Nadat je een e-sigaret hebt uitgezocht die goed bij je past is het tijd om een bijpassende vloeistof uit te zoeken. De vloeistoffen die ook wel e-liquids worden genoemd zijn doorgaans beschikbaar in verschillende nicotinegehalten. Hierbij is het van belang om te kijken naar welk type e-sigaret je hebt aangeschaft.

Ga je een vape kopen die een grote dampproductie als kenmerk heeft? Dan adviseren wij een niet te hoog nicotinegehalte te selecteren. Omdat je veel damp inhaleert neem je ook direct veel nicotine op. 

Koop je echter een penvormige vaper met een kleine dampproductie? Dan kun je voor een hogere nicotinewaarde kiezen. Zo krijg je ondanks de kleine dampproductie toch het verzadigde gevoel waar je naar op zoek bent.

Vape zonder nicotine

Ben je al in het bezit van een vape maar je wilt liever zonder nicotine dampen? Dat kan uiteraard ook. Vrijwel alle e-liquids die bij ons te verkrijgen zijn kun je aanschaffen zonder nicotine. 
E-liquids zonder nicotine worden op de website aangeduid als 0mg.

Vape smaken

Het aantal vape smaken van e-liquids zijn oneindig. De verschillende merken zorgen voor een groot aanbod aan smaken en smaakcombinaties. In het begin is het altijd een kwestie van proberen. Koop wat e-liquids van verschillende merken en in verschillende smaken wanneer je met dampen begint, wanneer je dit afwisselt kom je uiteindelijk uit bij de smaak die jij het lekkerst vindt.

Meer vragen bij het kopen van een vape?

Weet je niet welke vape je moet kopen of ben je op zoek naar een geschikte smaak? Vraag het onze klantenservice. Wij staan klaar voor het beantwoorden van al je vragen!
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-