PG VG Base kopen

PG VG base kopen? Op deze pagina vind je meer informatie over base op basis van PG en/of VG, om zelf je e-liquid mee te maken. We gaan iets dieper in op het verschil tussen beide.
We helpen je graag om op deze manier de voor jou geschikte base te vinden.
SVC Base (10ml)
SVC Base (10ml)
SVC Base

Wat is PG en wat is VG?

 Allereerst is het goed om te weten wat PG en VG precies zijn. PG (PropyleenGlycol) en VG (Vegetal Glycerin) zijn grondstoffen die worden gebruikt voor het maken van e-liquid, voor gebruik in een elektronische sigaret.

Zowel PG als VG zijn oliën. PG is synthetisch en wordt dus kunstmatig gemaakt. VG wordt gewonnen uit plantaardig materiaal.

PG is een smaakdrager, wat er voor zorgt dat e-liquids met een hoog PG gehalte vaak een intensere smaakervaring hebben, doordat de smaakstoffen beter hechten aan PG. Daarnaast zorgt PG voor de kriebel in je keel, de zogenaamde throat-hit, die je ook ervaart bij het roken van tabak. PG is qua dikte vergelijkbaar met melk.

In tegenstelling tot PG is VG juist geen smaakdrager. Daarom wordt bij maken van e-liquid met hoge VG gehaltes, vaak iets meer aroma gebruikt dan de aanbevolen hoeveelheid. Waar PG met name voor de smaak zorgt, zorgt het VG gehalte voor de hoeveelheid damp die wordt geproduceerd, bij het omzetten van de e-liquid in damp.

Bij e-liquids is het gangbaar om de PG en VG verhouding uit te drukken in het percentage PG, gevolgd door het percentage VG. Dit ziet er bij een 50% PG en 50% VG base als volgt uit: 50/50.

 Welke verhouding PG / VG is het beste voor mij?

Indien je een e-liquid wilt maken met een intense smaak, dan is het aan te raden om een base te kopen met een hoog PG gehalte, bijvoorbeeld 100/0.
Goed om te weten: in onze webshop vind je de 100% PG variant enkel terug in de Revolute Base (115ml).
Mocht je op zoek zijn naar base die veel damp produceert, dan adviseren we je om juist een e-liquid base aan te schaffen met 0/100 of 30/70.
Indien je op zoek bent naar base met de gulden middenweg qua smaak en damp, dan raden we je aan om een base met een PG/VG verhouding van 50/50 te kopen.

PG VG base kopen met nicotine

 Nicotinehoudende vloeistoffen vallen onder de tabakswet. Hierdoor geldt een wettelijk maximum van 10ml per flesje, met maximaal 20mg nicotine.

Indien je op zoek bent naar base mét nicotine, kan dit nog steeds door middel van het toevoegen van zogenaamde nicotineboosters.

Waar moet ik verder op letten bij het kopen van een base?

Houd er rekening mee dat sommige e-sigaretten niet geschikt zijn voor e-liquids met een hoog PG gehalte, omdat deze vaak te dun zijn. Hierdoor kan het zijn dat het katoen in de coil de e-liquid niet voldoende vasthoudt, waardoor deze door de coil heen lekt. Vooral apparaten met coils welke een waarde van < 1 Ohm gebruiken kunnen hier last van hebben.

Ook bij base met hoge VG percentages geldt dat deze niet voor ieder apparaat geschikt zijn. Doordat VG dikker/stroperiger is dan PG, is base met een hoog VG gehalte vaak niet geschikt voor coils met kleine gaatjes voor de toevoer van e-liquid.

Het gevolg kan namelijk zijn dat de coil niet snel genoeg voldoende e-liquid opneemt, waardoor je het katoen verbrandt in de coil. Dit wordt ook wel een dry-hit genoemd.

Meer weten?

Kunnen we je helpen met het kiezen van een base, zoek je nog een geschikt aroma om te mengen met een PG/VG Base of twijfel je welke base geschikt is voor jouw e-sigaret? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder met al je vragen!
Voor 17:00 uur besteld, volgende dag geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €10,-