PG VG Base kopen

Wil je graag PG VG base kopen? Op deze pagina vind je meer informatie over base op basis van PG en/of VG, om zelf je e-liquid mee te maken. We gaan iets dieper in op het verschil tussen beide.
We helpen je graag om op deze manier de voor jou geschikte base te vinden!

Wat is PG en wat is VG?

Allereerst is het goed om te weten wat PG en VG precies zijn. PG (Propyleen Glycol) en VG (Vegetable Glycerin) zijn grondstoffen die worden gebruikt voor het maken van e-liquid, voor gebruik in een elektronische sigaret.

Handig om te weten! Zowel PG als VG zijn oliën. Echter is PG synthetisch en wordt dus kunstmatig gemaakt, waar VG wordt gewonnen uit plantaardig materiaal.

Wat is PG?

PG ook wel Propyleen Glycol is een synthetische vloeistof wat een sterke smaakdrager is. PG zorgt ervoor dat e-liquids met een hoog PG gehalte vaak een intensere smaakervaring hebben, doordat de smaakstoffen beter hechten aan elkaar. 

Daarnaast zorgt PG voor de kriebel in je keel, de zogenaamde throat-hit, die je ook ervaart bij het roken van tabak. PG is qua dikte vergelijkbaar met melk.

Waar wordt PG nog meer voor gebruikt?

Het bestanddeel PG wordt onder andere gebruikt door bijvoorbeeld rookmachines in theaters en discotheken. Daarnaast kan PG worden toegepast tijdens de productie van bier, boter en verschillende cosmetica artikelen. 

Waarom kiezen voor een PG liquid?

Wanneer je een e-sigaret gebruikt die je voornamelijk MTL (mouth-to-lung) inhaleert is het prettig dat de juiste liquid hiervoor gebruikt wordt. Vele clearomizers die gebruik maken van coils met een Ohm-waarde van 1.0 of hoger werken optimaal met een liquid die wat dunner van structuur is. 

Omdat PG ten opzichte van VG een stuk dunner van structuur is worden hogere PG liquids aanbevolen bij het gebruik van een MTL-clearomizer.

PG Allergie

Sommige dampers kunnen last hebben van een PG allergie. PG zorgt tijdens het inhaleren van damp voor een bepaald keelgevoel, dit wordt ook wel ‘throathit’ genoemd.
Waar de één de throathit als prettig ervaart kunnen anderen hier juist wat last van ondervinden. Dit kan zich zelfs uiten in een droge mond, pijn in de keel, spierpijn, tranende ogen of zelfs benauwdheid.

Wanneer je één van de symptomen ervaart kan het gebruik van een 100% VG e-liquid een goed alternatief bieden.

Wat is VG?

Wat is VG precies? Om te kunnen dampen heb je vloeistof nodig. Deze vloeistof wordt ook wel e-liquid genoemd. E-liquid bestaat uit meerdere ingrediënten. Dit betreft de smaakstof ofwel aroma, PG (Propyleen Glycol) en dus ook VG (Vegetable Glycerine). En het laatste ingrediënt zorgt er juist voor dat dampen echt dampen is.

VG is een plantaardige glycerine die afkomstig is van groenten olie. De structuur van VG is wat stroperig en heeft van zichzelf een zoete smaak. De stroperige structuur zorgt in een eliquid dan ook voor grotere dampproductie dan wanneer je voor hogere PG eliquids kiest.

Waar wordt VG in gebruikt?

Naast e-liquid wordt VG in producten verwerkt die we vrijwel dagelijks gebruiken zoals:
  • Vervanger van suiker
  • Schoonheidsproducten zoals make-up, badschuim en deodorant
  • Voedsel voor huisdieren
  • Handcreme en zeep
  • Etenswaren, om een dikkere structuur te creëren
  • Verschillende gel soorten
  • Tandpasta

Waarom kiezen voor een VG liquid?

Wanneer je een e-sigaret gebruikt die kan zorgen voor grote dampproductie is het prettig dat de juiste liquid hiervoor gebruikt wordt. Vele clearomizers die gebruik maken van sub-Ohm coils werken optimaal met een liquid die wat dikker van structuur is.

VG liquid is uitermate geschikt voor sub-Ohm clearomizers. VG liquid is namelijk wat stroperiger ten opzichte van PG liquid. Daarnaast is VG liquid hetgeen wat zorgt voor de hoeveelheid damp. Naast de hoeveelheid damp is het prettig dat VG liquid zachter aanvoelt in de keel waardoor het dampen met sub-ohm clearomizers prettig blijft.

VG dampen

VG zijn in de regel vaak wat zoeter van smaak en zorgen voor een grote dampproductie. Door deze eigenschappen wordt het vaak gebruikt in zoete fruit, cake en romige e-liquids. Deze e-liquids komen het best tot in het recht in sub-ohm modellen. Vanwege de stroperige structuur zijn er grotere vloeistof-gaten nodig om de doorstroming goed te houden. Dit is vaak niet mogelijk bij de pen-vormige varianten of pod vapes.

Wat is het voordeel van PG VG base?

Wanneer je gebruik maakt van PG VG base kun je zelf e-liquids maken. Het voordeel hierbij is dat het zelf mengen van liquids een stuk voordeliger is ten opzichte van kant-en-klare e-liquids. Daarbij kun je diverse aroma’s samenvoegen om tot een compleet eigen smaak te komen.

Kan ik grotere flessen PG VG base kopen?

Het is bij E-liquidMania niet (meer) mogelijk om grotere flessen PG VG base te kopen.
Sinds 1 juli 2019 is een wetgeving van kracht die een maximale inhoud stelt aan de verpakkingen van vloeistoffen die geschikt zijn om te dampen. Dit geldt ook voor alle PG VG base varianten.

Zodoende hebben wij enkel PG VG base in 10ml flesjes, deze worden aangeboden in verschillende PG / VG verhoudingen.   

Welke verhouding PG / VG is het beste voor mij?

Mocht je op zoek zijn naar base die veel damp produceert, dan adviseren we je om juist een e-liquid base aan te schaffen met 0/100 of 30/70 PG/VG-verhouding.

Indien je op zoek bent naar base met de gulden middenweg qua smaak en damp, dan raden we je aan om een base met een PG/VG verhouding van 50/50 te kopen.

PG/VG verhoudingen base die te verkrijgen zijn bij E-liquidMania

  • 50/50 PG/VG: Geschikt voor kleine/middel coils (>1.0 Ohm) - krachtige smaak / gemiddelde dampproductie
  • 30/70 PG/VG: Geschikt voor middel/grote coils (+/-1.0 Ohm) - zachtere smaak / vollere dampproductie
  • 0/100 PG/VG: Geschikt voor grote coils (<1.0 Ohm) - Zeer zachte smaak / volle dampproductie

PG VG base kopen met nicotine

Alle vloeistoffen die geschikt zijn om te dampen vallen onder de tabakswet. Hierdoor geldt een wettelijk maximum van 10ml per flesje, met maximaal 20mg nicotine.

Dit geldt ook voor PG VG base met nicotine. Wanneer je op zoek bent naar base mét nicotine, kan dit nog steeds door middel van het toevoegen van zogenaamde nicotineboosters. Alle beschikbare nicotineboosters vind je hier!

Waar moet ik verder op letten bij het kopen van een base?

Houd er rekening mee dat sommige e-sigaretten niet geschikt zijn voor e-liquids met een hoog PG gehalte, omdat deze vaak te dun zijn. Hierdoor kan het zijn dat het katoen in de coil de e-liquid niet voldoende vasthoudt, waardoor deze door de coil heen lekt. Vooral apparaten met coils welke een waarde van 1.0 Ohm of lager gebruiken kunnen hier last van hebben.

Base met meer VG voor grotere coils

Ook bij base met hoge VG percentages geldt dat deze niet voor ieder apparaat geschikt zijn. Doordat VG dikker/stroperiger is dan PG, is base met een hoog VG gehalte vaak niet geschikt voor coils met kleine gaatjes voor de toevoer van e-liquid. Zodoende is het aan te raden om coils te gebruiken met een Ohm waarde van 1.0 of lager.

Het gevolg kan namelijk zijn dat de coil niet snel genoeg voldoende e-liquid opneemt, waardoor je het katoen verbrandt in de coil. Dit wordt ook wel een dry-hit genoemd.

Meer weten?

Kunnen we je helpen met het kiezen van een base, zoek je nog een geschikt aroma om te mengen met een PG/VG Base of twijfel je welke base geschikt is voor jouw e-sigaret? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder met al je vragen!
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-