Zelf eliquids maken

Zelf e-liquids maken? Het zelf maken van je e-liquid (vaak afgekort als 'DIY' voor 'Do It Yourself') heeft grote voordelen.

Zo bepaal je bijvoorbeeld zelf de exacte smaak van je e-liquid. Ook bepaal je bij het zelf mengen de exacte intensiteit van de door jou gekozen smaak, alsmede de hoeveelheid damp die geproduceerd wordt.

Daarnaast is het zelf mengen van je e-liquids financieel gezien interessant, ten opzichte van de aanschaf van kant-en-klare e-liquids. Het assortiment aroma’s is daarnaast erg breed, waardoor er voor iedereen wel een smaak tussen zit die hem of haar bevalt. Daarnaast is het niet ongewoon om meerdere smaken te mengen, om zo tot een geheel nieuwe smaak te komen!
PG/VG 100/0
Hampton Tobacco - VDLV (aroma)
Hampton Tobacco - VDLV (aroma)
Tabak
PG/VG 100/0
Red Absinthe - Cirkus The Authentics (aroma)
Red Absinthe - Cirkus The Authentics (aroma)
Absint, Rode bes
PG/VG 100/0
Pinkman - Vampire Vape (aroma)
Pinkman - Vampire Vape (aroma)
Fruitmix
PG/VG 100/0
Heisenberg - Vampire Vape (aroma)
Heisenberg - Vampire Vape (aroma)
Menthol, Tropisch fruit
PG/VG 100/0
Apple Pear - Cirkus The Authentics (aroma)
Apple Pear - Cirkus The Authentics (aroma)
Appel, Peer
PG/VG 100/0
Mint Tobacco - Cirkus The Authentics (aroma)
Mint Tobacco - Cirkus The Authentics (aroma)
Mint, Tabak
PG/VG 100/0
Creamy Toffee - Cirkus The Authentics (aroma)
Creamy Toffee - Cirkus The Authentics (aroma)
Toffee
PG/VG 100/0
Strawberry Candy - Cirkus The Authentics (aroma)
Strawberry Candy - Cirkus The Authentics (aroma)
Aardbei, Snoep
PG/VG 100/0
Yummy Pineapple - Cirkus The Authentics (aroma)
Yummy Pineapple - Cirkus The Authentics (aroma)
Ananas
PG/VG 100/0
Banana Candy - Cirkus The Authentics (aroma)
Banana Candy - Cirkus The Authentics (aroma)
Banaan, Snoep

Benodigdheden voor het zelf maken van je e-liquid

Stappenplan voor het zelf mengen van je e-liquid

Zorg altijd dat je de liquids mengt in een hygienische omgeving in schone flesjes, met een schoon naaldspuitje! Zorg er daarnaast ten alle tijden voor dat de benodigdheden uit de buurt van kinderen en huisdieren blijven!

  1. Het toevoegen van het aroma. Om te beginnen meet je de juiste hoeveelheid aroma af en doe je deze in het flesje. Omdat de hoeveelheid erg precies moet zijn, adviseren wij gebruik te maken van een naaldspuitje. Hoeveel aroma je precies nodig hebt verschilt per merk en soms zelfs per aroma. Daarnaast is de PG / VG verhouding ook van invloed op de mengverhouding. De aanbevolen mengverhouding wordt altijd uitgedrukt in procenten. Bij Red Astaire van T-Juice is dit bijvoorbeeld 15%. Stel je wilt in totaal 10ml maken, dan is de berekening als volgt: 0,15 x 10ml = 1,5ml aroma. Bij Pinkman van Vampire Vape is dit bijvoorbeeld 10% . Stel je wilt in totaal 10ml maken, dan is de berekening als volgt: 0,10 x 10ml = 1ml aroma 
  2. Het toevoegen van nicotine. (sla deze stap over als je nicotinevrije e-liquid wilt maken). Hoeveel nicotinebooster je precies dient toe te voegen hangt af van de gewenste hoeveelheid nicotine in je e-liquid. Uitgaande van een nicotinebooster met 18mg nicotine: Stel je wilt in totaal 10ml maken met 6mg nicotine, dien je in dat geval 3,3ml nicotinebooster van 18mg toe te voegen. Mocht je in totaal 100ml willen maken met 9mg, dan dient 50ml van je mix uit nicotinebooster van 18mg te bestaan. Mocht je bovenstaande toch lastig vinden, helpt onze klantenservice je hier graag bij!
  3. Als laatste voegen we de base toe. Als laatste dien je nog de base toe te voegen aan het flesje. Het restant dat over blijft wordt dus base, afhankelijk van hoeveel aroma en eventueel nicotinebooster je gebruikt.
  4. Even goed schudden! Als je alle ingrediënten hebt toegevoegd kun je het dopje weer op het flesje doen (vergeet hierbij het vultuitje niet!). Schudt het geheel nu minimaal een minuut, zodat de inhoud zich goed met elkaar kan mengen. Laat het mengsel na het schudden nog even luchten met de dop er af, totdat alle luchtbelletjes verdwenen zijn. 

Is het nodig om je zelfgemaakte e-liquid te steepen?

Steepen, of rijpen in het Nederlands, mag en is niet bij ieder zelfgemaakt e-liquid nodig. Of, en hoe lang jouw e-liquid moet steepen is afhankelijk van je persoonlijke smaak en voorkeur.

Steepen is het proces waarbij je een mengsel enkele dagen in een donkere ruimte op kamertemperatuur bewaart zodat deze op smaak kan komen. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook bij een goede wijn, die naarmate de tijd verstrijkt vaak beter van smaak wordt.

Over het algemeen mag je van het volgende uitgaan: Bij zoete smaken en tabakssmaken is het raadzaam om deze minimaal 5 dagen te steepen (dit mag zowel met als zonder dop). Bij fruitsmaken mag je uitgaan van 3 dagen minimaal.

Zoals eerder gezegd is steepen vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Mocht je echter twijfelen of je jouw zelfgemaakt e-liquid beter wel of niet kunt steepen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Naast de producten voor het maken van je eigen e-liquid verkopen wij ook 400 verschillende soorten e-liquids van veel verschillende merken. Wil je dus een keer een kant en klare e-liquid kopen, kijk dan zeker eens tussen ons uitgebreide assortiment e-liquids.
Voor 17:00 uur besteld, volgende dag geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €10,-