E-liquid kopen

Je maakt gebruik van een e-sigaret en je wilt een e-liquid kopen? In dat geval ben je bij E-liquidMania aan het goede adres. Wij hebben ruim "500 verschillende smaken" in het assortiment. Daarnaast is er keuze uit diverse PG/VG verhoudingen en nicotinewaardes.

Wat is een E-liquid?

E-liquid is de naam voor de vloeistof die je dampt in een e-sigaret. Deze wordt ook wel e-juice of (kortweg juice) genoemd.
Anders ten opzichte van het roken van tabak is hierbij, dat de vloeistof niet verbrand zoals bij tabak, maar verdampt. Bij het verdampen komen er minder schadelijke stoffen vrij dan bij het roken van tabak.

Waar e-liquid kopen?

E-liquid kun je op steeds meer plekken kopen in Nederland. Wanneer je begint met dampen is het begrijpelijk dat je daarin wat persoonlijk advies wenst te ontvangen. Dit kan uiteraard in een fysieke winkel maar ook online kan dit uitstekend gerealiseerd worden,

Zo kun je bij E-liquidmania zowel telefonisch, via de chat of per e-mail contact opnemen om advies in te winnen over bijpassende e-liquids. Op die manier proberen wij ervoor te zorgen dat alle dampers een juiste e-liquid kunnen kopen.

Waar op te letten bij het kopen van e-liquid?

Bij de aankoop van een e-liquid zijn er een aantal aspecten waar rekening mee gehouden dienen te worden. Zo dien je rekening te houden met de PG/VG verhouding, nicotinegehalte en niet geheel onbelangrijk de smaak!

PG/VG verhouding van vape liquid 

Één van de belangrijkste aspecten van een vape liquid is de PG (Proplyleen Glycol) / VG (Vegetable Glycerine) verhouding. Deze verhouding impliceert de dikte van een liquid. Des te hoger de VG-waarde van een liquid des te dikker de vloeistof is.

Er zijn diverse vapes te koop welke optimaal presteren bij een bepaalde PG/VG verhouding. Zo kunnen de kleinere vapes en clearomizers beter overweg met dunnere e-liquids en de grotere clearomizers juist ontworpen voor liquids met een hogere VG-waarde. 

Nicotinegehalte van een e-liquid

Wanneer je een e-liquid in Nederland koopt heb je de keuze uit nicotinegehaltes tot 20mg. Dit maximum is ingesteld door de Nederlandse tabakswet en wordt in heel Europa gehanteerd.

De aanbevolen nicotinegehalte is afhankelijk van persoonlijke behoefte. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid sigaretten die per dag worden gebruikt en de gebruikte tabaksvorm.
Zo krijgen (ex)shag rokers meer nicotine binnen dan mensen die light filtersigaretten roken.

Om een globale inschatting te maken welk nicotinegehalte bijpassend is, kan je onderstaande aanhouden:
  • 0 mg:   Geen nicotine
  • 3 mg :  Extra Light 
  • 6 mg:   Light
  • 12 mg: Medium
  • 18 mg: Zwaar

Welke smaak e-liquid moet ik kopen?

E-liquids zijn te koop in ontzettend veel verschillende smaken. Het is dan ook erg persoonlijk welke smaak bij je past. Zodoende hebben we bij E-liquidmania inmiddels meer dan 500 verschillende smaken in het assortiment. 

De smaken die in ons assortiment zitten lopen erg uiteen. Zo hebben we een compleet aanbod van tabaksmaken, fruitige varianten, frisse liquids maar ook zoete smaken ontbreken niet.

Aangezien het aanbod zeer divers is, is er geen sluitend advies voor ieder individueel. Vaak is ons advies om te beginnen met eenvoudige smaken zoals, aardbei, menthol, tabak of karamel. Mocht de smaakrichting goed bevallen kan er altijd nog gekozen worden voor een combinatie of gelaagde smaak.

Merken e-liquids kopen

Zoals eerder aangegeven bieden wij meer dan 500 verschillende smaken e-liquids aan, de smaken worden aangeboden door meer dan "20 verschillende merken". Waaronder een aantal gewaardeerde merken, zoals:

Ieder merk heeft zijn eigen karakteristieken, die je terugziet (en proeft) in de e-liquids die ze produceren.

Dking

Zo vind je bijvoorbeeld het merk Dking in ons assortiment, een merk dat door veel mensen erg geliefd is vanwege de hoge smaakconcentratie en de ruime keuze aan tabakssmaken.

DVTCH

Of wat dacht je van het oerhollandse DVTCH? Met hun e-liquids, die met name uit typisch Nederlandse smaken bestaat, zijn zij vooral erg geliefd bij de zoetekauwen.

Vampire Vape

Ook vind je bij ons het erg bekende Britse merk Vampire Vape, die erg beschermend zijn over het prijsgeven van de door hen gebruikte ingrediënten. Mét een goede reden, want de e-liquids die zij produceren zijn zeker uniek van smaak te noemen!

HALO

Het geliefde Amerikaanse merk Halo hoort uiteraard ook in ons assortiment thuis. Halo staat met name bekend om de intense smaak van hun e-liquids en de goede throathit (het kriebelende gevoel in je keel dat je ervaart bij bijvoorbeeld het roken van tabak) die deze e-liquids geven.

Charlie Noble

Charlie Noble, vernoemd naar de Britse kapitein Charles Noble, werd opgericht in de Verenigde Staten. De medewerkers van Charlie Noble draaien al vanaf 2011 mee in de e-liquidmarkt. Ondanks dat dit een Amerikaans merk is, worden de overwegend zoete e-liquids van Charlie Noble in Nederland geproduceerd.

Prijsverschil e-liquids?

Hoe komt het dat er prijsverschil zit tussen de merken in het assortiment? Merken kunnen erg van elkaar verschillen in prijs. Dit wordt met name veroorzaakt door de verschillende soorten ingrediënten die worden gebruikt.

Zo maakt het merk “Double Drip” bijvoorbeeld uitsluitend gebruik van hoogwaardige smaakextracten. Daarnaast worden de smaken zeer grondig getest wat hogere productiekosten met zich mee brengt.

Ook de verhouding PG/VG kan van invloed zijn op de prijs: doorgaans zijn e-liquids met een hoog VG-gehalte prijziger dan die met een hoog PG gehalte, al is dit niet altijd het geval.

Gelaagdheid in smaken

Daarnaast hebben wij een aantal merken in ons assortiment, die over een bepaalde gelaagdheid in smaak beschikken. Dat betekent dat de e-liquid niet één, maar meerdere smaken heeft, die tijdens het inhaleren en uitademen veranderen. Dit betekent een langdurig proces van testen en een complexer productieproces.

Advies nodig bij het kopen van je e-liquid?

Mocht je er niet uit komen bij het kiezen van een voor jou geschikt e-liquid, neem dan gerust even contact op met onze klantenservice: Wij helpen je graag verder bij je keuze!
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-