E sigaret schadelijker dan sigaret

Of de e sigaret schadelijker is dan een ‘normale’ sigaret is moeilijk te zeggen. Er zijn meerdere onderzoeken geweest waaronder een onderzoek van Cancer Research UK die aangeeft dat een e sigaret tot wel 97,5% minder schadelijk is dan een sigaret.

Tevens zijn er ook onderzoeken bekend die aangeven dat de e sigaret veel schadelijker is dan een sigaret, echter worden bij deze onderzoeken methodes gebruikt die je bij normaal gebruik nooit zult ervaren. Denk hierbij aan het afvuren totdat de coil volledig is verbrand. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) geeft aan dat de e sigaret schadelijke stoffen bevat, maar minder schadelijk is dan de sigaret.

Het verschil tussen een sigaret en een e sigaret

  • Zoals iedereen mogelijk weet bestaat een sigaret uit tabaksbladeren omwikkeld met een papiertje. Daarnaast is deze vaak voorzien van een filter. Een sigaret gebruik je door het aan te steken met een vuurtje waardoor het papier met tabak gaat branden ofwel gaat roken. De ontstane rook inhaaleer je dan via het uiteinde of het filter.
  • Een e sigaret daarentegen bestaat uit een apparaat dat een e-liquid verdampt. De verdamping ontstaat door vloeistof wat verhit wordt. De verhitting wordt gecreëerd door een spiraal (coil) die wordt verwarmd door de kracht van een batterij, deze verhitting zorgt ervoor dat de eliquid wordt omgezet in damp.
Het verschil tussen rook en damp is volgens ons ook direct hetgeen wat ervoor zorgt dat de e sigaret minder schadelijk is dan een sigaret.

Voordelen van een e sigaret

Naast het verschil dat een e sigaret damp produceert in tegenstelling tot een sigaret, heb je bij een e sigaret keuze uit honderden verschillende smaken eliquids, veel verschillende modellen en meerdere opties qua dampervaring.

Onze mening over of een e sigaret schadelijker is dan een sigaret

Het blijft lastig om te zeggen of een e sigaret minder schadelijk is dan een sigaret. Wij denken dat het minder schadelijk is door het verschil tussen verdampen en verbranden. Daarnaast worden e-liquids streng gecontroleerd en onder toezicht geproduceerd waardoor de kwaliteit gewaarborgd is.

Meer weten?

Heb je nog vragen over onze producten of vragen over de schadelijkheid van e sigaretten? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice. Wij helpen je graag verder met al je vragen!
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-