Clearomizer lekt

Helaas kan het altijd voorkomen dat je clearomizer lekt. Om dit vervelende probleem op te lossen is het belangrijk om eerst te kijken naar de belangrijkste oorzaken van een lekkende clearomizer.

Clearomizer lekt door verkeerd vullen

De meest voorkomende reden van lekkage is het verkeerd afvullen van de clearomizer. In het midden van de clearomizer zit een buisje dat in verbinding staat met het mondstuk.

Het is belangrijk om te zorgen dat hier geen e-liquid in terecht komt tijdens het vullen, anders zal deze e-liquid uiteindelijk in je mond terecht komen. Vul altijd langs het glas af van de clearomizer, dan weet je zeker dat je het goed doet. Schenk je clearomizer ook niet te vol. Vul hem maximaal af tot driekwart vol.

Clearomizer lekt door niet aandraaien

Als je clearomizer lekt kan dit ook komen doordat niet alle onderdelen goed genoeg vast zitten. Haal in dit geval de gehele clearomizer uit elkaar, maak alle onderdelen goed schoon en droog en draai hem vervolgens weer in elkaar. Zorg ervoor dat alles handvast zit, inclusief de coil.

Draai de onderdelen ook niet te strak aan om slijtage te voorkomen. Wanneer je alle losse onderdelen uit elkaar hebt gehaald, controleer dan alle randjes en schroefdraden. Door gebruik kunnen deze onderdelen slijten en kan de clearomizer gaan lekken. Je kunt vaak de verschillende onderdelen vervangen mocht dit nodig zijn.

Stand van de clearomizer

Even niet aan het dampen? Zorg dan altijd dat je clearomizer in verticale positie staat. Wanneer de tank niet helemaal is gevuld kan het namelijk zijn dat door de kleine gaatjes in de coil (waar de e-liquid in het katoen trekt) e-liquid naar buiten ontsnapt. Dit voorkom je dus door je e-sigaret rechtop te zetten als je niet aan het dampen bent.

Meer weten over een lekkende clearomizer?

Mocht je na het lezen van deze tips nog vragen hebben dan kun je uiteraard altijd terecht bij onze klantenservice op de chat of via de telefoon.
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-