Justfog E-sigaret

De Justfog e-sigaret is een hele bekende naam binnen de wereld van de e-sigaretten, clearomizer, coil en bijbehorende batterijen. En dat niet alleen in Nederland, maar echt over heel de wereld. 

Maar wie of wat is Justfog nou daadwerkelijk? En wat vinden zij belangrijk in de e-sigaret? En welke producten brengen zij zoal op de markt? Dat leggen wij van SmokeSmarter jou graag uit, dus lees snel onder de producten verder!
Meer info
11 producten

E-sigaret

11 producten

Wie of wat is Justfog?

Justfog Technology, ook wel JFT Co., LTD. genoemd, is een e-sigaret producent uit Korea. Om precies te zijn is het hoofdkantoor waar zij zich bevinden gevestigd in de hoofdstad Seoul in Zuid-Korea.

Eigenlijk bestaan ze nog niet eens zo heel erg lang. Ze zijn namelijk pas in het jaar 2008 begonnen met een eigen productie. Ze zijn in de tussentijd echter zo hard gegroeid, dat ze sinds 2019 in totaal drie fabrieken runnen. Twee hiervan bevinden zich in Dongguan City in China.

Zo’n grote productie is ook wel echt nodig, want inmiddels levert Justfog e-sigaretten aan meer dan 46 landen. Het gaat dan om landen over de hele wereld, waaronder uiteraard ook Nederland. SmokeSmarter is dan ook een officiële distributeur van de Justfog e-sigaretten, clearomizers, coils, batterijen en andere toebehoren.

Wat is belangrijk voor Justfog?

De bedrijfsfilosofie van Justfog luidt als volgt:
Bij Justfog staan twee zaken voorop: De mens & het milieu. Met deze twee waardes in het achterhoofd, ontwikkelt Justfog Vape-gerelateerde producten die rokers helpt om hun rookgewoontes aan te passen. Onze Bedrijfsfilosofie staat voor toewijding aan deze plicht door veilige producten te ontwikkelen voor individuen.
De focus van Justfog, is een e-sigaret produceren die een grote hoeveelheid damp afgeeft. Echter willen ze daar zo min mogelijk power voor moeten vragen vanuit de batterij. Dan gaat de batterij gedurende de dag namelijk langer mee. De verbinding tussen een batterij en clearomizer is daarom erg belangrijk voor Justfog. Deze moet zo efficiënt mogelijk zijn.

Ook de kwaliteit van de coil is een hele belangrijke, aangezien ook dit onderdeel zorgt voor de hoeveelheid damp. Ook de coil is daarom een kernonderwerp van Justfog bij het produceren en ontwerpen van een e-sigaret.

Lekkage? Niet bij Justfog e-sigaret

Een andere belangrijke factor voor Justfog is het probleem rondom lekkages. Bij sommige merken komt dit probleem structureel voor en dat is iets wat Justfog tegen wil gaan. Het resultaat is dat de e-sigaretten van Justfog geen lekkage vertonen en een hoge kwaliteit hebben.

Vooral de Justfog Q16 e-sigaret die in 2016 werd gelanceerd is daar een mooi voorbeeld van. Deze e-sigaret is tot op de dag vandaag nog steeds erg populair en wordt ook door onszelf nog steeds gebruikt en geadviseerd.

Hoe zit het met de veiligheid?

Dan als laatste vindt Justfog het uiteraard ook belangrijk dat de producten veilig gebruikt kunnen worden. Zo hebben alle e-sigaretten en batterijen een aantal beveiligingen.
De batterijen zijn namelijk:
  • beveiligd tegen kortsluiting
  • beveiligd tegen oververhitting
  • beveiligd tegen overladen
  • beveiligd tegen (te ver) ontladen
Samengevat is een mooie hoeveelheid damp, kwaliteit, geen lekkages en het veilig kunnen gebruiken van de e-sigaret ontzettend belangrijk voor Justfog. Daar wordt dan ook rekening mee gehouden bij het ontwerp en de productie.

Justfog Q16 e-sigaret

Als je de bovenstaande kernpunten van Justfog bijeenpakt, komt daar onder andere de e-sigaret Justfog Q16 uit. Deze e-sigaret is, zoals eerder aangegeven, in 2016 op de markt gebracht. Op dat moment is het merk Justfog pas echt in populariteit gestegen binnen de wereld van de e-sigaret.

De Justfog Q16 bestaat simpel gezegd uit een Q16 clearomizer en een J-Easy 9 batterij, die de vorm van een box mod (doosje) heeft. De batterij beschikt uiteraard ook over de beveiligingen die hierboven zijn genoemd. Ook lekkages komen niet voor (bij correct gebruik van de e-sigaret).

Hoe werkt de clearomizer van de Justfog Q16?

De Justfog Q16 clearomizer maakt gebruik van een bottom coil, waarbij de coil zich dus onderin de clearomizer bevindt. Hierdoor hoef je de clearomizer bijvoorbeeld niet te kantelen, aangezien deze altijd doorweekt zal zijn door vloeistof.

De clearomizer heeft een regelbare luchttoevoer aan de onderzijde. Dit betekent dat je zelf kunt bepalen hoeveel lucht er wordt gepakt als je een hijsje neemt. Dit doe je door aan de ring aan de onderzijde te draaien. Wanneer je de luchttoevoer bijvoorbeeld wat dichter zet, zal je wat harder moeten hijsen.

Goed om te weten is dat je de luchttoevoer helemaal dicht kunt zetten, maar dat het niet wenselijk is tijdens gebruik. Dit is bijvoorbeeld wel handig als je de e-sigaret in je tas meeneemt. Dan kan er in ieder geval zeker geen vloeistof (condens) door de luchttoevoer naar buiten komen. 

Als je hem dicht zet tijdens het hijsen komt er geen lucht door de clearomizer heen. Hierdoor is de kans groot dat de vloeistof puur omhoogkomt bij het nemen van een hijsje en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Welke coil heb ik nodig bij de Justfog Q16?

De 14 cotton coil die bij de Justfog Q16 clearomizer wordt meegeleverd is degene die je moet hebben. Deze was in 2016 ook geheel nieuw en zeer innovatief en is nog steeds erg populair. De coil bevat namelijk 100% organisch katoen, wat de pure smaak van je vloeistof tot zijn recht laat komen. Het katoen is dus ook niet gebleekt of behandeld, maar geheel natuurlijk.

Daarnaast is het spiraaltje in de 14 cotton coil verticaal geplaatst, in plaats van horizontaal. Veel coils hadden dat toen nog niet en hadden voornamelijk een horizontaal geplaatst spiraaltje.

Doordat de spiraal verticaal geplaatst is, wordt het organisch katoen er omheen gewikkeld, in plaats van door het spiraaltje heen. Hierdoor is er een grotere oppervlakte van katoen. Daardoor kan er meer vloeistof worden opgenomen en wordt er dus indirect meer damp en smaak gecreëerd.

Hoe werkt het Justfog Q16 star shield systeem?

Een ander onderdeel wat Justfog heeft ontworpen is het zogeheten star shield systeem. Het onderdeel, wat zich in de clearomizer bevindt, heeft de naam te danken aan zijn vorm wat op een ster lijkt.

Dit onderdeel zorgt ervoor dat er geen e-liquid terug omhoog kan spatten bij het nemen van een hijsje. Dit komt namelijk wel eens voor bij bottom coil clearomizers, waarbij de coil zich onderin de clearomizer bevindt.

Hoe werkt de batterij van de Justfog Q16?

Zoals al eerder benoemd, bevat de J-Easy 9 batterij die bij de Justfog Q16 wordt geleverd allerlei beveiligingen. Daarnaast is de batterij ook nog instelbaar. Je kunt het voltage namelijk in 8 stappen instellen tussen de 3.4 en 4.8 volt. Je kunt hiermee dus zelf bepalen hoeveel power er wordt doorgegeven aan de coil. Je beïnvloedt hier indirect mee hoeveel damp er wordt gegenereerd. Hoe hoger het voltage, hoe sneller heet de coil namelijk zal worden.

Daarnaast is het ook handig om te weten dat de J-Easy 9 batterij Ohm waarden aan kan tussen de 1.0 en 3.0 Ohm. De Ohm waarde is kortgezegd de weerstand van een coil. Hoe lager de Ohm waarde (weerstand), hoe sneller de stroom er doorheen zal vloeien. Hoe hoger de Ohm waarde (weerstand), hoe minder snel de stroom er doorheen al vloeien. De coil wordt dan minder (snel) warm.

Mocht je bijvoorbeeld ooit een andere clearomizer willen gebruiken, dan de Justfog Q16 clearomizer, weet je bij deze welke coils je er op kunt gebruiken en op welke Ohm waarden je moet letten.

Wat is de opvolger van de Justfog Q16?

De Justfog Q16 is dus uitgebracht in het jaar 2016, maar in de tussentijd heeft Justfog zeker niet stilgezeten. Ze zijn uiteraard verder gegaan met het innoveren en produceren van nieuwe producten, maar ook zeker van bestaande producten.

Zo is er een opvolger van de Justfog Q16, die eigenlijk simpel gezegd de verbeterde versie is geworden. Het gaat hierbij om de Justfog Q-Easy 3.

Hij verschilt niet heel veel van de Justfog Q16. De clearomizer die erbij zit is namelijk exact hetzelfde. De batterij is echter een compleet andere.

Bij de Justfog Q-Easy 3 wordt namelijk de J-Easy 3 geleverd, in plaats van de J-Easy 9. De naam van deze batterij klopt perfect, want deze batterij is nog een stuk simpeler gemaakt dan de J-Easy 9. Hierdoor is het gebruiksgemak nog groter gemaakt.

Bij de J-Easy 3 heb je, zoals de naam al doet vermoeden, drie voltage-standen waaruit je kunt kiezen: 3.4 volt, 3.8 volt en 4.2 volt. Welk voltage je precies moet gebruiken, ligt onder andere aan de Ohm waarde die je gebruikt. 
  • De 1.2 Ohm 14 cotton coil werkt bijvoorbeeld het beste met voltages tussen de 3.2 en 4.4 volt. 
  • De 1.6 Ohm 14 cotton coil werkt dan weer het beste met voltages tussen de 3.4 en 4.4 volt.
Of je met een Justfog Q-Easy 3 bij een 1.6 Ohm coil dan weer 3.8 of 4.2 volt moet gebruiken, is weer afhankelijk van je wensen. Wil je bijvoorbeeld wat meer damp en een wat warmere damp? Dan kun je 4.2 volt gebruiken. Als je dat niet wilt, kun je hem instellen op een lager voltage.

Hoe zit het met vloeistoffen van Justfog?

Om gebruik te kunnen maken van een e-sigaret heb je wel nog een essentieel onderdeel nodig. En dat is de vloeistof, ook wel e-liquid genoemd. Deze worden er nooit standaard bijgeleverd, aangezien je de keuze hebt uit meer dan 500 smaken.

Deze e-liquids zijn allemaal verkrijgbaar met nicotine, maar ook zonder nicotine. Daarnaast kun je bij elke e-liquid met nicotine, een specifiek nicotinegehalte kiezen.

Justfog richt zich eigenlijk alleen op hardware en de bijbehorende accessoires. Justfog heeft daarom geen e-liquids in haar assortiment. Maar dat is geen enkel probleem; andere e-liquids kunnen namelijk ook gewoon gebruikt worden in de e-sigaretten van Justfog. Dat is verder ook niet afhankelijk van het merk.

Wat namelijk wel belangrijk is om te weten is dat een e-liquid voor de e-sigaret een bepaalde PG en VG-verhouding heeft. PG en VG zijn de basisstoffen.
  • PG staat voor Propylene Glycol en is wat dunner van structuur. Deze stof zorgt vooral voor de throat hit (kriebel in je keel).
  • VG staat voor Vegetal Glycerin en is juist wat stroperiger van structuur. Deze stof zorgt vooral voor de hoeveelheid damp.
Niet elke clearomizer kan veel PG of juist veel VG aan, door de structuur van de vloeistof. Als een clearomizer niet veel PG aan kan, kan dat voor lekkages zorgen. Als een clearomizer niet veel VG aan kan, kan dat er weer voor zorgen dat de coil een verbrande smaak afgeeft.

Bij de Justfog Q16 en Justfog Q-Easy 3 e-sigaret adviseren wij om gebruik te maken van een 50% PG en 50% VG-verhouding. Dit is de meest ideale combinatie qua structuur voor deze twee e-sigaretten en zal voor zowel veel smaak als veel damp zorgen.

Heb ik garantie op de Justfog e-sigaret?

Waarschijnlijk heb je garantie niet snel nodig, maar toch is het fijn om te weten of je garantie hebt op jouw Justfog e-sigaret en hoe lang de garantie precies geldt.

Op de batterij, oplader en een aantal andere accessoires heb je 6 maanden garantie. Dit staat eventueel specifiek per onderdeel ook nog vermeld bij het product zelf.

Voor een aantal onderdelen kunnen we wegens hygiënische redenen geen lange garantie afgeven. Dit geldt voor bijvoorbeeld (gebruikte) clearomizers en coils. Komen deze echter stuk bij jou aan? Constateer je bijvoorbeeld bij het openen van het productdoosje dat het glaasje van de clearomizer kapot is? Dan heb je uiteraard wel recht op garantie. Dit wordt ook wel eens DOA (Dead on Arrival) genoemd. Gaat het glaasje echter na 3 dagen gebruik stuk? Dan heb je helaas geen recht op garantie.

Wil je weten of je aanspraak kunt maken op garantie? Of is er iets defect aan jouw Justfog e-sigaret en wil je weten of dat nog te repareren valt of dat het onder garantie valt? Denk je geen garantie meer te hebben, maar twijfel je? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. In vrijwel alle gevallen kunnen wij jou verder helpen en is het vaak niet eens nodig om producten terug te sturen.

Meer weten over Justfog?

Heb je nog vragen over het merk Justfog? Of wil je juist iets weten over een specifiek product van Justfog? Of heb je een compleet andere vraag over de e-sigaret, e-liquids of andere toebehoren?

Stel al je vragen dan gerust aan de klantenservice van SmokeSmarter. Wij helpen jou graag verder met al jouw vragen rondom Justfog en de e-sigaret.
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-