Elektrische smoker

Advies nodig bij het aanschaffen van een elektrische smoker? E-liquidmania helpt je graag verder met het vinden van een geschikt model voor jou!

Wat is een elektrische smoker?

Een elektrische smoker, ook wel e-sigaret of vape genoemd, is een elektronisch apparaat waarmee je e-liquid (vloeistof voor een elektronische smoker) kunt verdampen.

Het gebruik van een elektrische smoker is te vergelijken met de manier waarop rook van tabaksproducten wordt geïnhaleerd. De vloeistoffen worden in verschillende smaken verkocht, bij Eliquidmania vind je wel 400 verschillende soorten e-liquid! 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een e-sigaret?

Goed om te weten bij het gebruik van een e-smoker, is dat deze gebruik maakt van zogenaamde coils. Een coil is het gedeelte in een e-sigaret dat de vloeistof omzet in damp. Een coil bevat één of meerdere gloeidraadjes met daar om- of doorheen katoen.

Houd er rekening mee dat de katoen in de coil naar verloop van tijd zal slijten.

Dit betekent dat de coil om de zoveel tijd vervangen zal moeten worden. Dit zal in de regel om de één tot drie weken zijn.

Naast bovenstaande is het ook goed om te weten dat er twee manieren van dampen zijn:
  • Mouth-to-lung (MTL) Deze manier van dampen is erg te vergelijken met roken van tabak: er wordt gedampt via een vacuüm in je mond, waarna deze pas wordt doorgehaald naar de longen. 
  • Direct Lung (DL) Bij direct lung wordt er rechtstreeks naar de longen gedampt, zoals dit bijvoorbeeld ook bij het gebruik van een waterpijp gebeurd.
Niet ieder apparaat is voor beide manieren van dampen geschikt. Bij de aanschaf is het dus belangrijk om hier op te letten. Vaak worden er voor Direct Lung coils gebruikt met een Ohm-waarde lager dan één Ohm, waar dit bij MTL vaak juist boven de één Ohm ligt.

Advies nodig bij de aanschaf?

Twijfel je nog welk apparaat voor jou geschikt is, of wil je meer weten over onze producten? Onze klantenservice helpt je graag verder indien je nog vragen hebt.
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-