E sigaret zonder nicotine schadelijk?

Het gebruik van een e-sigaret is niet geheel onschadelijk. Dit geldt ook als een e-sigaret wordt gebruikt met vloeistof zonder nicotine.
Er worden tijdens het dampen namelijk stoffen geïnhaleerd die eigenlijk niet in het lichaam thuishoren. E-sigaretten zónder nicotine kunnen dus schadelijk zijn.

Elektrische sigaret minder schadelijk?

Uit meerdere onderzoeken* blijkt dat een elektrische sigaret in vergelijking met een traditionele sigaret tot wel 95% minder schadelijk is.
Wanneer er gebruik gemaakt wordt van e-liquid zonder nicotine is dit percentage nog zelf iets hoger.

*Bron: Public Health England / https://www.gov.uk/government/news/e-cigarettes-around-95-less-harmful-than-tobacco-estimates-landmark-review

''Mocht je nog nooit gerookt hebben raden wij aan géén gebruik te maken van een e-sigaret.''

Wat is nicotine?

Nicotine betreft een stof die in hoge concentratie aanwezig is in de zogeheten Jean Nicot plant (tabaksplant).
Daarnaast zorgt nicotine voor een verslavende werking in de hersenen omdat het een lichte verdoving afgeeft. Ook kan het ervoor zorgen dat bepaalde angsten iets in kracht afnemen. Door veelvuldig de stof nicotine tot je te nemen kunnen er ontwenningsverschijnselen ontstaan. Door de ontwenningsverschijnselen wordt de drang naar nicotine steeds groter waardoor je eraan verslaafd kan raken.

Waar zit nicotine in?

Nicotine is een stof die oorspronkelijk voorkomt in de tabaksplant, echter zijn er ook diverse planten die de stof nicotine in zich dragen. Enkele voorbeelden hiervan zijn tomaten, aardappelen en de aubergine. Naast de plantaardige vorm wordt nicotine ook middels een chemische toevoeging toegepast in producten zoals e-liquids. 

E-liquid met of zonder nicotine?

Als je wil beginnen met dampen en er is geen behoefte aan nicotine is het verstandig om een e-liquid te gebruiken zonder nicotine. Echter als je van de traditionele tabak probeert af te komen kan het juist een hulpmiddel zijn om dit te bewerkstelligen.

Vrijwel alle e-liquids in het assortiment van E-liquidMania zijn te verkrijgen zonder en mét nicotine. Daarbij kiezen wij enkel voor hoogstaande kwaliteit e-liquid merken die volledig voldoen aan de strikte normen van de Europese en Nederlandse regelgeving.

E-liquids in verschillende nicotinewaardes

In tegenstelling tot traditionele tabak kun je e-liquids aanschaffen met verschillende nicotinewaardes, zodoende kun je na verloop van tijd de nicotine volledig afbouwen om uiteindelijk nicotine vrij te dampen.

Waarom een e-sigaret zonder nicotine?

Nu hoor ik je denken, waarom zou ik kiezen voor een e-sigaret zonder nicotine?
Wanneer je niet afhankelijk wilt zijn van de toch wel verslavende stof nicotine is het verstanding om voor een nicotinevrije variant te kiezen. 

Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-