E sigaret zonder nicotine schadelijk

Via de klantenservice krijgen we herhaaldelijk de vraag of het dampen of vapen schadelijk is. Daarnaast is een van de meest voorkomende vragen of een e sigaret zonder nicotine schadelijk is.

Uit onderzoek is gebleken dat het dampen van nicotinehoudende vloeistof 95% minder schadelijk is dan het roken van een sigaret. Een e-sigaret zonder nicotine heeft een nog hoger percentage. Toch blijft er nog een percentage schadelijkheid over. Wil je dus zo gezond mogelijk leven, dan is het het beste om niet te roken of te dampen. Wil je echter een alternatief voor de normale sigaret die bewezen minder schade aanricht, dan is een e-sigaret zonder nicotine een aan te raden alternatief.
Justfog Q16 e-sigaret
Justfog Q16 e-sigaret
Beginner
SMOK Stick V8 Baby e-sigaret
SMOK Stick V8 Baby e-sigaret
Beginner
Eleaf iStick Pico e-sigaret
Eleaf iStick Pico e-sigaret
Expert
Vaporesso Tarot Nano e-sigaret
Vaporesso Tarot Nano e-sigaret
Ervaren

E-sigaret zonder nicotine, welke moet ik kiezen?

Wanneer je een e-sigaret aan gaat schaffen zul je merken dat er veel modellen, soorten en kleuren op de markt zijn. Het is belangrijk om een e-sigaret te selecteren die het beste bij jou past.

Zo moet je allereerst kijken naar het uiterlijk. Daarna is het raadzaam om informatie in te winnen over de eigenschappen van een betreffend apparaat. Kijk hierbij voornamelijk naar het batterij vermogen, uitgedrukt in MAH. Kijk daarnaast ook naar het maximale output voltage. Hieruit kun je afleiden hoeveel damp de betreffende e-sigaret kan produceren.

E-liquid zonder nicotine

Vrijwel alle e-liquids van alle merken zijn in verschillende nicotinegehalten verkrijgbaar. Daarnaast hebben de meeste merken en smaken een nicotinevrije variant. Dit wordt op de website aangeduid als de 0mg variant. Dit staat voor nul milligram nicotine per honderd milliliter.

Ben je op zoek naar een specifieke smaak? Vraag het aan onze klantenservice. We staan op maandag tot en met vrijdag voor je klaar van negen uur in de ochtend tot vijf uur ’s middags.

Pas op voor een zogenoemde dry-burn

We hebben dus gezien dat een e-sigaret zonder nicotine beperkt schadelijk is. Echter moet je opletten welke vloeistof je in de e-sigaret dampt voor een zogenaamde dry-burn. In een coil (het verdampertje in je clearomizer) zit een stukje katoen. Dit katoen neemt de vloeistof op, waardoor deze verdampt kan worden. Wanneer je echter een nieuwe clearomizer of coil gebruikt is de vloeistof nog niet helemaal in het katoen getrokken. Wanneer je dan te snel gaat dampen verdampt niet de vloeistof maar verbrand het katoen. Dit wordt een dry-burn genoemd. Je zult in dit geval een verbrande smaak en een scherp gevoel in je keel waarnemen. Probeer dit te allen tijde te voorkomen. Daarom is ons advies om, wanneer je een nieuwe coil of clearomizer gebruikt, de vloeistof minimaal een half uur te laten intrekken. Zo zul je een dry-burn voorkomen.
Voor 17:00 uur besteld, volgende dag geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €10,-