Coil schoonmaken

Een coil vervangen of een coil schoonmaken? Een coil dient na een tijdje gebruik vervangen of schoongemaakt worden om optimaal te genieten van jouw e-sigaret.
Zoals je mogelijk weet is de coil het verdampingselement in een elektrische sigaret die na tijdje gebruik een beetje aandacht nodig heeft. 

Als een coil een tijdje is gebruikt neemt de dampproductie af, wordt de smaaksensatie minder of functioneert helemaal niet meer. Zodoende is het schoonmaken of vervangen van de coil nodig om de prestaties te verbeteren.

Hoe kan ik een coil schoonmaken?

Het schoonmaken van een coil kan op verschillende manieren. Hieronder hebben wij de meest gebruikte manieren van schoonmaken kort toegelicht:

Coil schoonmaken met water

De gemakkelijkste manier is een coil schoonmaken met water. In dit geval leg je de coil een tijdje in heet tot kokend water. Hierdoor kan de vastzittende e-liquid losraken waardoor het katoen een stukje schoner wordt. 

Na dit proces dien je de coil minimaal 24 uur te laten drogen voordat deze weer te gebruiken is.

Coil schoonmaken met alcohol

Naast het schoonmaken met water kun je ook kiezen voor schoonmaken met alcohol. Tijdens dit proces leg je de coil in een bakje met alcohol en laat je deze een paar uur weken. In dit geval hoeft de alcohol niet warm/heet te zijn. 
Dit proces werkt vooral goed bij keramische coils.

Na het weken van de coil laat je de coil weer minimaal 24 uur drogen voordat deze weer in gebruik genomen kan worden.

Een zelfbouw coil schoonmaken

Een zelfbouw coil schoonmaken van een RTA (Rebuibable Tank Atomizer) of een RDA (Rebuibalbe Dripping Atomizer) kan heel gemakkelijk door het katoen/wick vervangen als de smaak afneemt.
Echter zal er altijd vloeistof achterblijven op de coil, dit kan verwijderd worden door de coil schoon te branden.

Een coil droogbranden / dry burnen?

Een coil droogbranden of dry burnen kan alleen als je gebruik maakt van een zelfbouw coil. Het schoonbranden van de coil wordt toegepast als het katoen/wick uit de coil is gehaald. 

Wanneer het katoen is verwijderd kun je langzaam de coil laten verwarmen door gelijkmatig de vuurknop van jouw mod in te drukken. Tijdens het verhitten van de coil springt vrijwel alle vloeistof en vuil van het gloeidraad. Op deze manier kun je langere tijd van dezelfde coil gebruik maken.

Fabriekscoils schoonmaken

Fabriekscoils kun je niet dryburnen. Het katoen kan niet verwijderd worden waardoor dryburnen niet tot de mogelijkheden behoort. Fabriekscoils kun je enkel schoonmaken door ze te laten weken in alcohol of water.

Let er wel op dat de coil na het weken weer 24 uur de tijd nodig heeft om volledig op te drogen.

Schoonmaken werkt niet!

In sommige gevallen is het katoen teveel gebruikt of te erg vervuild waardoor schoonmaken niet meer tot de mogelijkheden behoort. In dat geval zit er niets anders op dan een nieuwe coil te gebruiken.

Meer weten over coils schoonmaken?

Wil je meer informatie over het schoonmaken van coils? Of benieuwd naar onze e-sigaretten of e-liquids? Vraag het direct na bij onze klantenservice. Wij helpen je graag verder met al je vragen!
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-