Vype

Vype is een fabrikant van elektronische sigaretten welke gevestigd is in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf is opgericht door de BAT. BAT staat voor ‘British American Tobacco’ wat een grote producent is van traditionele tabak, waaronder sigaretten, shag en snus.

Oplader

BAT - Britisch American Tobacco

Producent BAT maakt sigaretten voor merken als Lucky Strike, Camel en Pall Mall. Echter wil ook de BAT groep een alternatief bieden voor rokers en zijn zodoende een eigen e-sigaret gaan ontwikkelen.

Omdat BAT al meer dan 100 jaar actief is voor verkoop van traditionele tabakssoorten hebben zij de beschikking over een enorm budget. Dit budget wordt nu voornamelijk ingezet om kwalitatieve e-sigaretten te ontwikkelen waarbij een veilige dampervaring voor de gebruikers voorop gesteld wordt.

Waarom kiezen voor Vype producten?

Vype heeft een aantal kenmerken die ze erg belangrijk vinden:
  • Kwaliteit
  • Closed System (Gesloten systeem)
  • Uitstekende producten
  • Smaken

Kwaliteit van Vype e-liquids

Kwaliteit van e-liquids staat bij Vype zeer hoog in het vaandel. Zo heeft Vype meer dan 50 wetenschappers en scheikundigen in dienst die constant bezig zijn met de ontwikkeling van veilige maar ook smaakvolle e-liquids. Daarnaast wordt er per smaak minstens 1000 uur besteed aan het testen hiervan. Op die manier biedt Vype garantie voor een kwalitatieve dampervaring.

Gesloten systeem

Om de regie volledig in handen te houden heeft Vype ervoor gekozen om gebruik te maken van een ‘gesloten systeem’. Een gesloten systeem is een e-sigaret die niet met e-liquid bijgevuld kan worden door de gebruiker. De e-liquid wordt vooraf in catridges/pods gevuld. 

Voordeel

Het voordeel van een gesloten systeem is dat de pod en de vape perfect op elkaar aansluiten. De combinatie wordt op voorhand uitvoerig getest waardoor de smaak beleving optimaal is en dat de kans op lekkages nihil is.

Nadeel

Een bijkomend nadeel is dat je enkel gebruik kan maken van de vooraf geselecteerde smaken. De keuze hiervan is een stuk minder uitgebreid in tegenstelling tot ‘open systemen’. 

Producten van Vype

Op dit moment bieden wij bij E-liquidMania twee varianten Vype e-sigaretten aan. Dat zijn de Vype ePen 3 en de Vype ePod.

Vype ePen 3

De Vype ePen 3 is de krachtigste van de twee e-sigaretten. Deze variant dampt op 6 watt en heeft een batterijcapaciteit van 650 mAh en kan binnen 2 uur worden opgeladen. De vape wordt ingeschakeld door 3x op de vuurknop te drukken en blijft dan 10 minuten aan. Wanneer je wil dampen dien je de vuurknop in te drukken waarna een relatief volle dampproductie wordt gegenereerd.

De Vype ePen 3 maakt gebruik van pods die voor gevuld zijn en verkrijgbaar zijn in twee nicotinewaardes. De pods zijn te bestellen in 12mg of 18mg nicotine. Beide nicotinewaardes hebben een nicotine-zout (Nic Salt) toevoeging wat zorgt voor een subtiele dampervaring.

Vype ePod

Het kleinere broertje, de Vype ePod is wat smaller van formaat en geeft een wat subtielere dampervaring. Vanwege het formaat is ook de batterijcapaciteit een stukje minder namelijk; 350mAh. Met een volle batterij kun je daardoor één voorgevulde pod verdampen. 

De Vype ePod is te gebruiken met pod’s welke momenteel in één nicotinewaarde te verkrijgen zijn. Ook deze pod’s hebben een nicotinetoevoeging van Nic Salt en zijn verkrijgbaar in 18mg nicotine.

Smaken e-liquids van Vype

Omdat Vype voornamelijk gebruik maakt van e-sigaretten die een gesloten systeem hanteren is de keuze voor e-liquid smaken wat beperkter. Zo zijn er vooralsnog een tiental smaken beschikbaar welke verdeelt zijn voor de Vype ePen 3 en voor de Vype ePod

Ondanks dat er geringere aantal smaken zijn, is Vype vertegenwoordig in vrijwel alle smaakcategorieën. Zo zijn er tabak, fruit, zoet maar ook frisse smaken te verkrijgen. Hierdoor zit er voor iedere beginnende damper wel een passende smaak tussen.

Vragen over de producten van Vype?

Wil je meer weten over de producten van Vype? Of ben je benieuwd of de e-sigaretten van Vype iets voor jou zijn? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder met alle vragen.
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-