Flavourtec E-liquid

Flavourtec is een e-liquid fabrikant die inmiddels vertegenwoordigd is in diverse Europese landen.
In landen als Nederland en Duitsland worden de e-liquids van Flavourtec breed verkocht.
Flavourtec maakt enkel gebruik van gecertificeerde ingrediënten om de e-liquids van de hoogste kwaliteit te voorzien.
Meer info
4 producten

E-liquid

4 producten

Over Flavourtec

Flavourtec is opgericht in 2012 en heeft zo al meerdere jaren ervaring op de vape markt. Het team van Flavourtec is in de loop der jaren uitgebreid om klanten blijvend te prikkelen. Daarnaast zijn ze sinds 2018 bezig om de high-tech productiefaciliteiten te vergroten. Op het gebied van innovatie loopt Flavourtec dan ook zeker mee voorop.

De productie van e-liquids is dan ook voor 95% geautomatiseerd. Het vergroten van de productiefaciliteit heeft er inmiddels toe geleid dat er steeds meer verschillende smaken te verkrijgen zijn.

Naast het creëren van nieuwe smaken heeft Flavourtec ook veiligheid hoog in het vaandel staan.
Dit gebeurt op het gebied van veilige verpakkingen creëren die voldoen aan de strenge eisen van de Nederlandse & Duitse tabakswet. Tot het gebruik van de zuiverste ingrediënten toepassen.

Merken Flavourtec 

Flavourtec heeft sinds de introductie op de markt diverse smaken uitgebracht.
Omdat de smaken erg uiteen lopen hebben ze ervoor gekozen om de smaken onder te verdelen in in verschillende productlijnen.

Flavourtec Original

De e-liquids in de Flavourtec Original lijn hebben allen een PG/VG* verhouding van 70/30 en bestaan voornamelijk uit klassieke smaken.
Smaken zoals:
 • Appel
 • Passievrucht
 • Vanille
 • Tabak
 • Menthol
 • Cola
 • Karamel

Flavourtec ICE

In de Flavourtec ICE lijn vind je fruitige smaken met een frisse nasmaak van menthol. De e-liquids in deze reeks hebben een PG/VG* verhouding van 50/50.
Enkele voorbeelden zijn de Iced Watermelon, Iced Blueberry en Iced Strawberry.

American Stars - Flavourtec

De later toegevoegde American Stars lijn van Flavourtec bestaat uit complexere e-liquid smaken die een PG/VG* verhouding van 50/50 bevatten. Deze lijn springt er qua ontwerp van de verpakking en qua smaakbenaming zeker uit.

Enkele varianten die je terugvindt in deze categorie zijn:
 • Big Swapple - Zoet / Zure groene appelsmaak
 • Blueberry Cheesecake - Blauwe bessen en Cheesecake
 • Milky Moo - Aardbeien milkshake 
 • R2Y2 - Tabak gecombineerd met vanille en karamel
 • Red Indiana - Amerikaanse tabak

PG/VG verhouding van Flavourtec

De PG/VG verhouding van Flavourtec is redelijk gelijk voor alle e-liquids.
Flavourtec heeft er voor gekozen om relatief veel PG te gebruiken om een krachtige smaak beleving te bieden.

Door de hogere PG waarde worden de e-liquids voornamelijk gebruikt in kleinere MTL (mouth-to-lung) clearomizers. Dit zijn clearomizers waarvan de coils veelal een Ohm waarde van 1.0 of hoger hebben en zodoende beter verdampen op lagere wattages.

Wat is PG/VG?

PG staat voor Propyleen Glycol en is een betere smaakdrager dan VG. Daarnaast zorgt PG voor wat meer kriebel in de keel (throat hit) en is wat dunner van structuur.

VG betekent Vegetable Glycerine en zorgt voor de hoeveelheid damp. Omdat VG wat dikker van structuur is het wat zachter in de keel en worden e-liquids met een hogere VG waarde gebruikt in DL (direct-lung) clearomizers, die vrijwel altijd coils met een ohm waarde lager 1.0 gebruiken.

Kan ik Flavourtec dampen in mijn e-sigaret?

Ben je benieuwd of je Flavourtec kan dampen in jouw e-sigaret? Wanneer je gebruikt maakt van coils die een Ohm waarde van 1.0 Ohm of hoger hebben zit je vaak al goed. Mocht je het toch niet zeker weten, neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!

Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-