E-liquid

E-liquid is de vloeistof die verdampt wordt in je e-sigaret. De meeste e-sigaretten maken gebruiken van een hervulbare tank of clearomizer. De e-liquid voor deze e-sigaretten is verkrijgbaar in talloze smaken van verschillende merken.

Waaruit bestaat een E-liquid? 

Een e-liquid bestaat uit 2 hoofdbestanddelen, PG (Propyleenglycol) en VG (Vegetarische Glycerol), deze twee stoffen vormen samen de basis en zorgen voor de damp en de opname van smaakstoffen. Daarnaast bevat een e-liquid smaakstoffen en kleurstoffen. Je hebt zelf de keuze voor een bepaald nicotinegehalte maar ook is er van elke vloeistof een nicotinevrije variant.

Het vinden van de juiste smaak e-liquid

Met een assortiment van maar liefst 30 verschillende merken en wel meer dan 400 verschillende smaken zijn we de grootste e-liquidwinkel van Nederland. Dit grote aanbod kan het maken van de juiste keuze wellicht niet zo eenvoudig maken.

Keuze in smaakcategorie e-liquid

E-liquids kun je onderverdelen in smaakcategorieën. Hieronder een overzicht van deze smaakcategorieën. 
  • Tabak: Binnen deze categorie vind je standaard tabakssmaken, maar naast reguliere tabakssmaken kun je hier ook tabakssmaken vinden met een toevoeging van zoete- of fruitsmaken.
  • Fruit: Denk aan standaardsmaken als banaan, framboos en appel, maar ook aan gelaagde smaken waarbij meerdere fruitsoorten worden gecombineerd.
  • Zoet: Karamel, Chocolade, zoete fruitcombi’s en nog veel meer.
  • Menthol: Veel e-liquidmerken hebben hun eigen versie van een menthol smaak. En elke producent geeft zijn eigen twist aan deze variant.
  • Tabak/Menthol: Hier vind je e-liquids die de smaken van tabak en menthol combineren. Wil je echter zelf je favoriete tabakssmaak en mentholsmaak mengen? dan kan dat natuurlijk ook.

Keuze op basis van merk

Ieder merk of producent kiest voor een eigen smaakkarakter van de e-liquidlijn. Zo heb je e-liquids met basissmaken zoals reguliere tabaks-, fruit of mentholsmaken. Maar andere producenten kiezen voor een complexere smaakbeleving waarin meerdere smaken gecombineerd gecombineerd worden.

Keuze in PG/VG verhouding

E-liquids zijn in verschillende PG/VG verhoudingen verkrijgbaar. De stof PG is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de opname van smaakstoffen en de throat-hit, het gevoel in de keel. De stof VG zorgt voornamelijk voor de dampproductie. Dit wil echter niet zeggen dat e-liquids met een hoger VG gehalte over minder smaak bevatten. Deze e-liquids maken vaak gebruik van krachtige smaakstoffen waardoor ze goed van smaak zijn.
Voor 17:00 uur besteld, volgende dag geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €10,-