Basics

Basics is een e-liquid fabrikant die in 2018 aan het assortiment van E-liquidMania is toegevoegd. Het merk Basics is aan het assortiment toegevoegd om te kunnen voorzien in diverse basissmaken. 

Het merk wordt geproduceerd in Europa en maakt enkel gebruik van ingrediënten die in Europa zijn gewonnen. Hiermee voldoet Bascis direct aan de strengere Europese wetgeving die wordt gesteld aan het fabriceren van vloeistoffen die geschikt zijn voor het gebruik in een elektrische sigaret.

Smaken van Basics

Basics heeft in het assortiment diverse smaken opgenomen. Zo heeft het merk voor vrijwel iedere smaakcategorie een smaak ontwikkeld. Op deze manier is er vrijwel iedere damper een passende smaak te vinden.

De smaak categorieën waar basics in vertegenwoordigd is, zijn:
  • Tabak: Hier vind je lichte tabaksvarianten tot een zware shag tabakssmaak.
  • Fruit: In deze categorie vind je fruitsmaken waaronder appel, mango en aardbei.
  • Menthol/mint: In de laatste categorie vind je frisse menthol en mint smaken terug.

Kan ik Bascis dampen in mijn e-sigaret?

Om na te gaan of Basics geschikt is om in jouw e-sigaret te dampen is met name de dikte van de vloeistof van belang. De dikte van een vloeistof is te herleiden aan de PG/VG verhouding van een e-liquid. PG is namelijk een vloeistof met een hoge viscositeit in tegenstelling tot VG, VG is namelijk wat stroperig van structuur.

De e-liquids van Basics zijn relatief dun vanwege de 70/30 PG/VG verhouding. Zodoende adviseren wij van E-liquidMania aan om kleinere ‘MTL’ clearomizers of zogeheten pod-systemen te gebruiken. 

Wat is een MTL clearomizer?

Een MTL (mouth-to-lung) clearomizer is een wat kleinere verdamper waarbij de inhalatie mouth-to-lung is. De coils van een MTL clearomizer zijn kleiner van formaat om een strakkere inhalatie te creëren. Deze strakkere inhalatie is van belang voor een dampervaring die te vergelijken is met het roken van een traditionele sigaret.

Een MTL clearomizer kun je vaak herkennen aan de type coils. De Ohm waarde van deze coils zijn in veel gevallen hoger dan 1.0 Ohm.

PG en VG

*PG - Propyleen Glycol
Dit bestanddeel in de e-liquid zorgt voor de smaak en hoeveelheid throathit.

*VG - Vegetable Glycerine
In tegenstelling tot PG zorgt VG in een e-liquid voor een zachtere dampervaring en de hoeveelheid damp. Daarnaast is VG dikker van structuur ten opzichte van PG.

Wil je graag meer weten over Basics?

Op zoek naar meer informatie over onze e-liquids van Basics of heb je andere vragen? Vraag het gerust aan onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!
Voor 17:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd
Onze klanten beoordelen ons met een 9.7/10
Gratis verzending vanaf €30,-